de dag van Mariahout

Op zaterdag 6 augustus 2016 waren de eerste paar honderden meters dezelfde als de eerste wandeldag. Bij het bereiken van het Vresselse bos werd een ander pad gevolgd. We liepen nu langs de grootste twee vennen. De eerste wagenrust werd op 5,3 km bereikt.

Daarna liepen we langs het testcircuit van Daf. Na een open gebied liepen we langs de omheining van de voormalige militaire legerplaats. Hier lagen zeer grote aardbeien plantages. Zoveel heb ik in mijn leven nog niet eerder gezien. Daarna liepen we langs de oever van het Torreven net een laag uitkijkplatform. De weg Mariahout - St-Oedenrode werd gekruist. Vervolgens kwamen we in bosgebied Geregt. Hier werd in vroegere tijden mensen terechtgesteld en zelfs opgehangen aan een galg. Verder liepen we in de richting van de Zuid-Willemsvaart. Daarna kwamen we in het buitengebied van Mariahout. In Mariahout liepen we langs een Jumbo. En omdat mijn lunchpakket al op was geraakt en nog steeds een behoorlijke trek had, besloot ik deze Jumbo met een bezoek te vereren. Ik wilde hier Optimel drinkyoghurt kopen. Maar toen ik het verderop bij het openluchttheater, waar we iets verderop langs kwamen, opdronk, bleek dat het gewone yoghurt was. Dit smaakte echter ook prima. Nabij het openluchttheater was ook een Lourdesgrot. Toen we daarna bij caférust De Pelgrim op 25,3 km kwamen, hadden we geen behoefte meer aan een rust en liepen door

Na nog een bosgebied en nieuw aangelegde natuur werd wagenrust 3 op 33,0 km en tevens soeppost bereikt. Aan het einde van de derde dag stelden we vast dat deze tweede wandeldag de allermooiste wandeldag was. De 35 km route was deze dag 34,8 km. Er waren deze dag 774 deelnemers.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor