De Wandel4daagse Luxemburg vanuit Berdorf

Op 6 juli 2016 stond Consdorf op het programma.

Op www.w4dlux.nl stond voor deze dag vermeldt: Op de tweede dag komen de wandelaars via de rustplaats Consdorf in het MŁllertal. Deze eeuwenoude wandelroute voert u langs de mooiste rotsformaties van Luxemburg. Langs de Ernz Noire in Grundhof en verder langs der Sauer weer terug naar Berdorf.

Over de Weg naar Echternach werd Berdorf verlaten. Maar na nog geen km sloegen we af. In het bos volgden we de Mountainbikeroute Beaufort-Berdorf. Nou moet je niet denken dat fietspaden hier altijd vlakke verharde wegen zijn. Deze route was voor wandelaars ook heel mooi om te lopen. Bovendien waren er op dit tijdstip nog geen fietsers actief.

We kwamen uit op de An der Heeschbesch. Hier was de eerste stempelpost. We volgden de asfaltweg door Heisbich. Na een heuvel in de weg met fraaie panorama's werd buurtschap Kalkesbaach bereikt. Ook na Kalkesbaach volgden we een smalle asfaltweg naar de Kalkesbach-beek. Nu werd het onverhard. Aanvankelijk was het een ruim 2 meter breed pad, maar daarna ging het over in een slingerend en heuvelachtig pad en dwaalden we langs talrijke rotsformaties.

We kwamen bij buurtschap Scheidgen. Hier was een rustpost van de organisatie. We dronken wat en aten een banaan en een appel. Daarna liepen we weer een bos in en kreeg ik problemen met mijn hoogtevrees. We liepen weer terug naar de verharde weg en liepen even in de richting van Consdorf. We kwamen bij een hotel restaurant waar de serveerster alleen Frans praatte. Maar het woord Latte Macchiato begreep ze geluk wel. Daarna volgden we een verhard fietspad naar Consdorf. Daar pakten we de officiŽle route weer op. Boven Consdorf was een rustpost van de organisatie. We lieten ons een broodje worst goed smaken.

Tot aan een vijver/meertje bleven we de officiŽle route volgen. Daarna liepen we weer een alternatieve route naar MŁllerthal en daar pakten we de officiŽle route weer op. We werden ingehaald door een paar wandelaars uit BelgiŽ die wij via Facebook hebben leren kennen. Ik moest natuurlijk bij hen op de foto. Verderop trof ik nog een oud collega van mijn werk.

Bij de watertoren van Berdorf was nog een laatste controlepost. We mochten hier nog voor een aantrekkelijk tarief met de lift naar boven, maar daar hadden we geen zin in.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor