vorig verslag Terug naar het overzicht van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Ronde van Zuid-Limburg 2016

Voor de laatste dag, maandag 23 mei 2016 was heel veel regen voorspeld. Toen wij 's ochtends opstonden, raadpleegden wij de websites van buienradar en het knmi om te kijken of we het wel verstandig vonden om te starten. We besloten uiteindelijk niet te starten. Door de regenval waren de paden behoorlijk glad geworden. En bovendien is het niet leuk om in de regen te lopen. Bovendien wilden we meedoen met de Drents Friese Woud vierdaagse en die was vrij snel daarna.

Op de website van de organisatie staat voor deze dag het volgende vermeld: De derde dag (maandag) is het westelijk Geuldal en het Mergelland, met Valkenburg, het hoofddoel. Langs kasteel Ter Worm via Kunrade en het mooie gehucht Craubeek naar Klimmen. Vervolgens via Walem over de Dolsberg naar Valkenburg voor de grote rust. Vanuit Valkenburg maakt de ‘Ronde’ dan nog een lus van ± 15 km langs de Geul richting Houthem en door het Ravensbosch terug naar Valkenburg. Vanuit Valkenburg gaan alle wandelaars met de trein terug naar Heerlen (ieder kwartier vanaf 10.30 uur).

Er was voor deze maandag een nieuwe route gemaakt. De route liep eerst naar Valkenburg en daar was dan een rondwandeling. Want we hadden een treinkaartje voor de terugreis gekregen. Coos wilde toch niet de hele dag in het hotel blijven. We besloten naar Valkenburg te gaan en daar ergens koffie drinken. Daarna zouden we wel verder zien. Met de auto reden we naar Houthem-Sint Gerlach. Daar konden we de auto vlakbij en gratis parkeren. Met de trein reden we in 3 minuten naar Valkenburg. Toen we in het centrum van Valkenburg koffie dronken, zagen we nog een markeerder lopen met heel veel Ronde-van Zuid-Limburg-linten. We raakten in het café aan de praat en uiteindelijk besloten we om de Fluweelgrot te bezoeken. En dat was na afloop zeer geslaagd. Dinsdag 24 mei reden we huiswaarts en woensdag 25 mei reisden we naar naar Diever. We danken de organisatie hartelijk voor deze tocht.

Klik HIER voor de betekenis van de but­tons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor