vorig verslag volgend verslag de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar het overzicht van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Ronde van Zuid-Limburg 2016

Op zondag 22 mei 2016 was regenachtig weer voorspeld. We besloten daarom het fototoestel deze dag niet mee te nemen.

Op de website van de organisatie staat voor deze dag het volgende vermeld: De tweede dag (zondag) gaat het naar het Heuvelland. Via het landgoed Ter Worm richting Ubachsberg en over de Vrouwenheide naar Eijserheide. Dan naar Wahlwiller en door het Elzetterbos naar de ‘Rozenhof’ in Epen, voor de grote rust. Door het pittoreske Cottessen en de Vijlenerbossen, via Mamelis, naar Simpelveld en Imstenrade. Via een groene long terug naar ‘De Spuiklep’. De ‘Halve Ronde’ (20 km) gaat vanaf Vrouwenheide naar Simpelveld en dan naar Heerlen.

Heerlen werd in zuidelijke richting verlaten. Na kruising met de N281 liepen we door een bospassage en kruisten we de Geleenbeek. Door buitenwijken werd de A76-snelweg bereikt en overgestoken. Over een veldweg werd Ubachsberg bereikt. Daarna volgde de beklimming van Vrouwenheide. Na de gelijknamige molen Vrouwenheide hadden we bij De Bernardushoeve een rust in Mingersborg. In het achterliggende terras dronken we koffie. Mingersborg werd over de Bosveld verlaten. We liepen oostelijk langs Trintelen en westelijk van Bosschenhuizen.

Nabij Bulkemsbroek. was de splitsing met de 20 km. Nieuw dit jaar is, dat er naast de (hele) Ronde van Zuid-Limburg nu ook de halve Ronde van Zuid-Limburg is met de afstanden van 15, 20 en 15 km. Verder liepen we langs de Eyserbeek, noordelijk langs Overeys naar Eys. Ons pad steeg weer en kruisten het miljoenen-spoorlijntje. Helaas kwam er geen oud treintje langs. Daarop werd Wahlwiller bereikt. Hier was een verzorgingspost tussen de vrachtwagens in.

Even verderop, nabij Hilleshagen, was de splitsing. 65 plussers mochten vanaf hier de 30 km route volgen. Hoewel ik de leeftijd van 65 jaar nog niet bereikt had, besloot ik, net als Coos, voor de 30 km te kiezen. Er was geen controle op leeftijd en ik voelde me niet fit genoeg voor de 40 km route. Voor Coos was deze dag haar eerste wandeldag van haar geplande tweedaagse. Zij had de voorgaande dag een reünie met oud-collega's van haar werk. Bij Vijlen werd definitief de terugroute ingezet.

In Mamelis hadden we nog een rustpost waar we thee of bouillon kregen. Even werd de Rijksweg gevolgd. Maar spoedig sloegen we af en kwamen langs de Abdij Sint Benedictusberg. Verderop kwamen we zelfs nog even in Duitsland op het grondgebied van Orsbach. Via Baneheide werd Simpelveld bereikt. Hier was de laatste wagenrust. Een medewandelaar deelde mij mee dat Coos net was vertrokken. Coos en ik lopen wel eens niet samen.

Ons pad steeg weer eens. Hier in Simpelveld begon het even wat harder te regenen. Nadat ik de regenbroek had aangetrokken werd het weer droog. Na Huls daalde het pad weer en staken we de A76 over. Voor kasteel Imstenrade sloegen we af en door een natuurgebied werd Benzenrade bereikt. Door parken wed de finish bereikt. Het was deze dag enorm meegevallen met de regen. Het IVV-nummer was 11506.

Klik HIER voor de betekenis van de but­tons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor