Grenslandpad: Eersel - Schaft

Op maandag 18 april 2016 pakten wij de wandeling over het Grenslandpad weer op. Door diverse omstandigheden was het er niet van gekomen om eerder met dit pad verder te lopen. De vorige etappe dateerde alweer van 13 september 2015. Met de bus, trein en weer de bus werd Eersel bereikt. We stapten uit bij bushalte Voortseweg. Hier kwamen we rond 11 uur aan. We liepen naar de Markt en dronken bij café Oud Brabant Latte Macchiato. Helaas was de drank gloeiend heet. Daardoor moesten we langer in het café blijven. Maar rond 11.45 uur begaven we ons dan echt op pad

Het was aanvankelijk zonnig. Op open stukken was het met de wind fris. De wandeling voerde wisselend door bos en open gebied. In buurtschap Walik hadden we op een bankje een rust. Verder liepen we om Riethoven heen. Menig fraaie boerderij werd op de gevoelige plaat vastgelegd. Na Westerhoven kwamen we langs de Sint Valentinokapel. Hier waren we al eens geweest. Want vlakbij ligt bungalowcentrum De Kempervennen van Center Parcs. En daar waren we al menigmaal geweest.

Na de Kempervennen kwamen we bij natuurgebied Malpie en de Dommel. Ook Malpie kenden we al, maar dit natuurgebied blijft heel mooi. Daarna staken we de Dommel over en niet veel later werd Schaft bereikt. Hier hadden we een adresje gereserveerd van de stichting Vrienden op de Fiets. We kwamen hier rond 18 uur aan, 's Avonds liepen we nog naar eetcafé De Zomerhof. Toen we naar het eetcafé liepen kregen we nog reflectievesten mee voor de terugweg. Een hele goede en attente service.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor