Delftse Hout tocht met RS80 vanuit Den Haag

Op zaterdag 7 november 2015 organiseerde RS80 een tocht vanuit Den Haag. De start was vanuit Zwembad het Hofbad in de wijk Ypenburg. De eerste 8 km ging grotendeels door woonwijken. Daarbij kwamen we nog door het gebied waar voorheen vliegveld Ypenburg was gelegen. Een oude foto van vliegveld Ypenburg sierde het wandelplaatje. Bij de start was het nog droog, maar spoedig begon het licht te miezeren. Later trok er een bui over, dat was in het industriegebied. Op 8 km werd het mooi in de Delftse Hout. Hier was in restaurant Het Dak een alternatieve rustpost. Hier werd door wandelaars volop gebruik gemaakt. Ook door ons. De officiŽle rustpost was een kleine km verderop bij Scouting Paulus Delft. Hier liepen we voorbij.


We genoten van de herfstkleuren. We kwamen langs een groot meer, Delftse Hout Grote Plas. We zagen hier een paar goudzoekers. Door het bosgebied van de Bieslandse Benedenpolder dwaalden we naar de Dobbeplas. Hier hielden we een korte rust op een bankje en aten wat. Daarna liepen we door de noordkant van Pijnacker en langs de Floraplas te Zoetermeer. Min of meer parrallel aan de A12-snelweg werd de finish bereikt. We deden er 5 uur en drie kwartier over. Er waren 490 deelnemers. Het IVV-nummer was 11369.

Na afloop spraken we de parkoersuitzetter van de volgende RS80 tocht vanuit Wassenaar. Met die tocht zouden we veel door duingebied lopen. De desbetreffende persoon zet ook wel tochten voor WS78 uit. Dus dan moet het wel mooi zijn. We danken de organisatie en parkoersuitzetter hartelijk voor deze tocht.
Oorspronkelijk had ik het plan om bij de FLAL te gaan wandelen in Heerenveen. Maar op de voorgaande vrijdag werd ik overmand door vermoeiheid. Daarop besloot ik de reis naar Heerenveen te annuleren. Want zowel de heenreis als de terugreis was 3 uur met het openbaar vervoer.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor