Herfst5daagse

Op donderdag 22 oktober 2015 was de start ook in Schoorl, namelijk café restaurant de Viersprong Laanweg 1, 1871 BH Schoorl. De bebouwde kom van Schoorl werd nabij het Klimduin verlaten. De eerste twee km van de wandeling waren dezelfde als de laatste twee. De wandeling voerde naar Bergen aan Zee. Ook nu kwamen we weer vlak langs ons overnachtingadres. We liepen het strand op. Maar dat werd na 500 meter weer verlaten. Voor de strandopgang troffen we een Belgisch echtpaar met een hond, die ook alle 5-dagen meeliepen.

Na Bergen aan Zee voerde de route ruim 4 km lang over een verharde weg naar Gasterij 't Woud door het fraaie Noord Hollands Duin Reservaat. Onderweg daar naar toe troffen we behoorlijk veel Schotse Hooglanders. We schatten dat we er deze keer wel 25 hebben gezien. Daarna voerde de route nog ruim 2 km door bos- en duingebied. Daarna werd het bos- en duingebied voor ongeveer 3 km vaarwel gezegd. Nu dwaalden we over asfaltwegen door polder- en weilandengebied (Philisteinse Polder). Van 16 t/m 25 oktober werd in Bergen de kunst10daagse georganiseerd. We kwamen nu een paar maal langs boerderijen waar kunst tentoongesteld was.

Langs het Wiertdijkje stonden enige fraaie luxe woonhuizen. Op een schoorsteen van een van die huizen stond een fraaie windvaan. Het was een heks die op een bezemsteel zat en achter op de bezemsteel zat een zwarte kat. Het bos- en duingebied werd weer opgezocht. Uitkijkpunt De Fuik lieten we niet rechts liggen. Het uitzicht bovenop viel wel tegen. We hadden deze dag weer genoten van de prachtige wandeling en de fraaie herfstkleuren.

Deze dag waren we om 9:05 uur gestart en gefinisht om 15:40 uur.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor