28e Heuvelland4daagse, 4e wandeldag: zondag 9 augustus 2015

Op zondag 9 augustus 2015 hadden we het plan om de officiŽle route van de 14 km te lopen en de eerste 7 km en de laatste 7 km van de 21 km route. We hadden gedacht dat de 14 km route naar Groot Welsden dezelfde zou zijn als de eerste en laatste 7 km van de 28/42 km route van de voorgaande dag. Maar na 9Ĺ km liep de routenu anders. De 14 km route voerde nu door Bemelen en langs de voet van de Bemelerberg.

Hoewel de route niet over de top van de Bemelerberg voerde, konden we de verleiding niet weerstaan en beklommen wij deze berg. Bovenop zagen we nog een bekende wandelaar, zie foto. Even na half elf kwamen we bij de finish en rond 10:50 uur begonnen we aan de 21 km route. Hoewel we het plan hadden om alleen de eerste 7 en laatste 7 km van de 21 km route te lopen, ging het zo goed zodat we alsnog besloten om toch ook de lus van de 21 km te lopen die naar buurtschap Walem voerde.

Ook deze dag dronken we een paar km voor het einde van de wandeling op het terras van Bras­se­rie Hotel Brakke Berg te Berg en Terblijt nog lekkere Latte Macchiato. Het waren weer 4 mooie wandeldagen geworden. Het enige dat iets tegenviel was de medaille. Wij deden voor de 27e keer mee en het bleek dat de afbeelding op de medaille dezelfde was als van medaille 26. Alleen het cijfer was anders. Het IVV-nummer was 10908.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor