21e Drents Friese Woud Wandelvierdaagse 2015

Op zondag 31 mei 2015 werd de start in noord­oos­te­lij­ke richting verlaten. Na de Hezen esch werd het bos­ge­bied Dieverzand be­reikt. Op 5,3 km was de eerste rust- en stempelpost bij land­goed 't Wild­ryck. Hier bleef ik maar liefst 40 mi­nu­ten rusten. Dat had te maken met het feit of ik twijfelde of ik de 20 km zou lopen of over zou stappen op de 10 km. Uiteindelijk be­sloot ik toch de 20 km te lopen.Bij Geeuwenbrug werd de Drent­sche Hoofdvaart overgestoken via de Geeu­wen­brug. Daarna volgden we de Drentsche Hoofd­vaart noordwaarts.

Nu zetten we koers naar het Leggelderveld. Langs de kant stonden talrijke bloeiende brem­strui­ken. Op het Leggelderveld zagen we ook veel fluitekruid. Zowel de talrijk bloeiende brem­strui­ken alsmede het fluitenkruid zagen we deze dagen heel veel. Voor de 20 km lopers viel het op het Leggelderveld par­koers­tech­nisch nog wel mee. Maar voor de 30 en 40 km lopers was het par­koers echt een puinhoop. Onvoorstelbaar dat de organisatie na 20 jaar dit nog levert. Wat was het geval. De routes kruis­ten elkaar en liepen ook tegengesteld. Door de eenvoudige routebeschrijving hebben de wan­de­laars eigenlijk alleen maar houvast aan de bepijling. Maar als je op een kruising komt en in alle richtingen staan pijlen, dat weet je het niet meer.

Wij kwamen in de lus van de 20 km, wan­de­laars van de 30 en 40 km tegemoet. Er stonden op een ge­ge­ven moment een aantal zeer bekende wan­de­laars stil. Ze stonden met een dame te praten die re­cen­te­lijk Continental Centurion was geworden met nummer 414. Daarbij stond ook haar echt­ge­noot die al eerder Continental Centurion was ge­wor­den met nummer 398. Het is wel heel bij­zon­der dat een echtpaar beiden Continental Cen­tu­ri­on zijn. Ik ken maar twee andere echtparen waar dat ook het geval is, namelijk de nummers 87/88 en 92/141. Omdat niet al mijn lezers weten wat Continental Centurion betekend het volgende: je wordt dit als je 100 engelse mijl, 160 km en 928 meter, binnen de 24 uur aflegt.

Na de rust- en stempelpost Leggelderveld op 10,0 km liepen we weer terug naar Geeuwenbrug, zowel de plaats als de brug. Na land­goed De Eikenhorst dwaalden we door bos­ge­bied Diever Zand terug naar de rust- en stempelpost land­goed 't Wild­ryck. De afgelegde afstand bedroeg hier 15,7 km. Ik zat hier op een plek waar veel wan­de­laars vlak langs liepen op weg naar de stempelpost en kon zo­doen­de verschillende bekenden op de gevoelige plaat vastleggen. Nu was het niet ver meer naar de finish. De totale afstand bedroeg 19,4 km. Het IVV-nummer was 11276.

Het waren weer vier mooie wandeldagen ge­wor­den. Wij willen de organisatie met alle vrij­wil­li­gers hartelijk danken voor deze prachtige vier­daag­se. Wij hopen in 2016 weer mee te kunnen doen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor