21e Drents Friese Woud Wandelvierdaagse 2015

Op zaterdag 30 mei 2015 be­sloot Coos met mij de 20 km route te lopen. Op weg van de auto naar de start begon het te re­ge­nen. Toen het wat har­der ging re­ge­nen schuilden we onder de luifel van een winkel en toen ging het nog har­der re­ge­nen. Het stroomde van de regen en even hagelde het ook. We keken op buienradar.nl en zagen daar een ro­de verticale streep staan hetgeen een zwa­re bui betekende, maar daarna werd het droog.

Diever werd in zuidelijke richting verlaten. De Drentsche Hoofdvaart werd via de Oude Die­ver­brug overgestoken. We sloegen af bij het Van Hol­thes­vaar­tje en volgden de Koningsschut. Aan het einde van het Van Hol­thes­vaar­tje staken we de Oude Vaart over.

Deze dag werd felle zonneschijn afgewisseld met donkere wolken. Dit resulteerde op fotografisch gebied tot talrijke fraaie foto's. Via land­goed Klaverdrie werd Huize Battinghe be­reikt. Het huis zelf zagen we niet. Maar hier was de eer­ste rust- en stempelpost gevestigd als mobiele post. De afgelegde afstand bedroeg hier 6,3 km.

Door de Dwingelder Esch liepen we naar bos­ge­bied Torentjeshoek. Dat is onderdeel van het Na­ti­o­naal Park Dwingelderveld. Verderop volgden we de Davidshoeve en kregen even later fraai uit­zicht op de Davidsplassen. Op 12,0 km was de twee­de rust- en stempelpost De Noordster. Deze was in het bos­ge­bied van het Nationaal Park Dwin­gel­der­veld gelegen.

We liepen weer terug naar Dwingeloo. Even voor Dwingeloo was een manage annex camping waar we koffie konden drinken. Het zag er wel donker uit als­of het snel kon gaan re­ge­nen, maar we be­slo­ten toch door te lopen. Want we wilden in Dwin­ge­loo lekkere Latte Macchiato drinken. Maar nog voor het centrum begon het toch te re­ge­nen. Bij de eerste grote parasol wachtten we totdat de bui grotendeels was uitgeregend.

In het centrum van Dwingeloo, daar waar de route naar links afsloeg, liepen wij naar rechts naar hotel restaurant De Brink en dronken hier Latte Macchiato. Via het Kerkpad werd de laatste rust- en stempelpost Battinghe op 15,8 km be­reikt. Over de Dwingelderdijk werd Die­ver­brug be­reikt. We staken de Drentsche Hoofdvaart niet via de autobrug over, maar via het nabij liggende sluizencomplex. In industriegebied De Wringen in Die­ver­brug kregen mensen een cursus Seg­way rijden. Later kwam de groep ook langs het Dingspilhuis rijden over de Hoofdstraat. De totale afstand bedroeg de­ze dag 20,9 km. Het IVV-nummer was 11275.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor