NS wandeling Amelisweerd plus 6 km

Op Goede Vrijdag 3 april 2015 troffen we elkaar om kwart over tien bij het kaartjes loket op sta­ti­on Utrecht-Centraal. En met "we" bedoel ik in dit geval ons beiden en nog drie vriendinnen. Want met de wandeling van deze dag werd de verjaardag van Coos en Lydia gevierd.

Bij Fresh Food Coffee Café Anne&MAX aan de Oudegracht dronken we kof­fie en werden de verjaardagskado´s aan de jarigen aangeboden en uitgepakt. Eerst duurde het lang voordat de bestelling werd opgenomen. Daarna duurde het een tijd voordat de kof­fie kwam. Daarna duurde het een tijd voordat het gebak kwam. Daarna duurde het een tijd voordat de 2e kof­fie kwam.

We vervolgden na de kof­fie onze wandeling. We lie­pen de Oudegracht helemaal af. Daarna werd spoedig de Kromme Rijn bereikt. Deze rivier ble­ven we tot voorbij Bunnik volgen. Zo kwamen we langs het fort van de Democratie, langs de ach­ter­kant van FC Utrecht voetbalstadion Gal­gen­waard. Na onderdoorgang van de A27-snelweg werd het landelijk en volgden we het jaagpad. We zagen talrijke fraaie boerderijen langs de kant van ons pad.

Fraai waren ook de knotwilgen langs ons pad. Na Nieuw Amelisweerd hadden we een rust op een bankje. Na museum Oud Amelisweerd kwamen we bij Stayokay Rhijnauwen Bunnik. Hier hadden we buiten op het terras een rust. Met de jassen aan was het hier in het zonnetje aangenaam toeven.

Op de plek waar de NS wandeling RA Bunnik inslaat, en dus de Kromme Rijn verlaat, lie­pen wij RD. Vlak voor de spoorlijn onderdoorgang ver­lie­ten wij het pad langs de Kromme Rijn. Eerst lie­pen we nu een smal pad tussen het hekwerk van Golfclub Kromme Rijn en de spoorlijn. Daarop werd natuurgebied Wulperhorst bereikt. Eenmaal moesten we omkeren omdat er een omgevallen boom op ons pad was gewaaid. Enige dagen te­vo­ren was een flinke storm over ons land getrokken.

Over een akker werd landgoed Blikkenburg be­reikt. We kwamen nog langs het gelijknamige huis. Daarna lie­pen we nog over landgoed Schoonoord. Hier zagen we in een weiland voor riet twee reeën grazen. Nu was het niet ver meer naar pan­nen­koe­ken­res­tau­rant Princenhof. Hier aten we een lekkere pannenkoek. Het was een heel geslaagde dag geweest.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor