20e Drents Friese Woud Wandelvierdaagse 2014

De laatste wandeldag, zondag 25 mei 2014, voerde vrijwel geheel door het bosgebied Drents Friese Woud. Diever werd over de zelfde route als de tweede dag verlaten. Maar bij de zijstraat Hezenes sloegen we af. Door bosgebied dwaalden we naar Landgoed 't Wildryck te Dieverbrug. Hier was de eerste rustpost op 5,0 km. Door boswachterij Smilde dwaalden we naar het meertje Beuzeveen. We zagen hier heel wat keren RABO-linten hangen. Er bleek een MTB route uitgezet te zijn. Gelukkig voor ons troffen we de eerste fietsers niet voor half elf.

Op 10,6 km was de mobiele post Zuidelijke Veldhuizen te Oude Willem. We troffen hier een trotse vrouw uit Austerlitz die samen met haar 11 jarige kleinzoon aan het trainen was voor de Nijmeegse vierdaagse. De vrouw had ingeschreven voor de Nijmeegse vierdaagse maar was uitgeloot. Maar als begeleider van haar kleinzoon mocht ze wel meelopen. Langs meertje Snoekveen kwamen we weer terug op Landgoed 't Wildryck te Dieverbrug. Hier was de laatste rustpost op 15,7 km. De totale afstand bedroeg 20,4 km. Bij de finish kreeg elke wandelaar een roos uitgereikt. Dweilorkest Frederikshaven uit Uffelte begroette hier de wandelaars. Binnen in het Dinspielhuis speelde Jan van de Beld Nederlands talig en Duits talige volksmuziek. En daar hield ik van. Het IVV-nummer was 16762.

Het waren weer vier mooie dagen geworden met mooi wandelweer. We danken de organisatie voor deze vierdaagse en hopelijk tot 28 mei 2015. Want de volgende vierdaagse wordt van 28 t/m 31 mei 2015 georganiseerd.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor