20e Drents Friese Woud Wandelvierdaagse 2014

Op zaterdag 24 mei 2014 werd de start in zuidelijke richting verlaten. Daarbij kwamen we langs ijs­ver­e­ni­ging Thialf. Ook hier lag de ijsbaan er groen bij. We liepen steeds dichter bij de N371 die parallel aan de Drentse Hoofdvaart loopt. Wit­tel­te werd bereikt. Het kwam ons hier bekend voor, onder andere van het Drenthepad. Nadat we de Drentse Hoofdvaart waren overgestoken, kwamen we langs het huis, dat een adres is van de Stichting Vrienden op de Fiets, en waar we toen met het Drenthepad hebben overnacht. Iets verderop was op 5,4 km de eerste rust bij camping Wit­tel­terbrug te Wit­tel­te.

De rustpost werd verlaten en even later staken we De Oude Vaart over. Bij Tolhuis Wit­tel­terbrug werd aangegeven hoeveel in het verleden de tolgelden waren. We liepen nu naar buurtschap Westeinde. In de lus door Nationaal Park Dwingelderveld was op 9,9 km de mobiele post Dwingelderzand. Daarna kwamen we weer terug in buurtschap Westeinde. De lus werd nabij Huize Ol­den­hut begonnen en bij Huize Nven Gaerde be­Žin­digd. Vlak voordat de laatste rustpost werd bereikt zagen we op een ooievaarsnest twee ooievaars. De laatste rustpost was opnieuw bij camping Wit­tel­terbrug te Wit­tel­te. De afgelegde afstand bedroeg hier 15,6 km.

Na deze rust liepen we naar het kanaal Drentse Hoofdvaart en volgden dit ruim twee km. Bij Die­ver­brug staken we de Dieversluis over. Door in­dus­trie­ge­bied De Wringen werd de N855 bereikt en overgestoken. Nu was het niet ver meer naar de finish. De totale afstand bedroeg deze dag 21,5 km. Het was weer een aardige tocht geworden waarbij net als de eerste wandeldag veel verharde wegen in het parkoers zaten. Het was de hele dag droog met maximum temperaturen tussen de 17 en 20 graden. Het IVV-nummer was 16761.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor