Ronde van Zuid-Limburg 2014

Op zondag 18 mei 2014 verlieten we even na acht uur de start. Over de Koningstraat werd de bebouwde kom van Heerlen ver­la­ten. We liepen onder de N281 vierbaansweg door en volgden de Eikendermolenweg. Spoedig werd deze weg ver­la­ten voor een bospassage. Maar daarna kwamen we op het verlengde van de Eikendermolenweg uit die Douvenraderallee heette. We kruisten de A79 en over een minder aantrekkelijk parkoers als voor­gaan­de jaren kruisten we even verderop de A76. Daarna werd het een stuk mooier vooral ook door regelmatig omkijkend voor de mooie vergezichten.

Nabij Wijngoed Fromberg werd Ubachsberg be­reikt. Ubachsberg werd over een smal begroeid pad ver­la­ten waarbij er ook nog geklommen werd. Boven op Vrouwenheide werd het hoogste punt van mijn wandeling be­reikt met 218 meter. Na molen Op de Vrouwenheide werd de Bernardushoeve be­reikt te Mingersborg. We dronken hier wat, want het was behoorlijk dorstig weer.

Nu volgde enige fraaie veldwegen en -paden door Trintelen en op korte afstand langs Bos­schen­hui­zen. In Eys staken we de doorgaande weg over die zeer kort tevoren was geasfalteerd. Buiten Eys staken we de spoorlijn over. Nu daalde ons pad flink. Flink was ra­ce­fiet­sers reden ons nu tegemoet in een uiterst langzaam tempo. Som­mi­ge ra­ce­fiet­sers waren afgestapt vanwege de steile helling.

In Wahlwiller was op 12½ km een ver­zor­gings­post. Na een rust was voor mij hier ook het einde van de wandeling. Met de bus van 11.56 uur reden we naar Gulpen en vandaar met de bus van 12.48 naar Heerlen. In Gulpen liepen we nog naar het centrum om een Latte Macchiato te drinken omdat de overstaptijd 50 minuten bedroeg. Het busvervoer van Gulpen naar Heerlen verliep met een be­stel­bus­je waar maximaal 8 personen in mee konden. Er werd een, voor mij, toeristische route gereden. Het busje reed door de plaatsen Gulpen, Wijlre, Elkenrade, Eys en Voe­ren­daal naar Heerlen.

In Heerlen liepen we nog naar het Kerkplein en namen daar een terrasje. Hier liet ik me 3 Latte Macchiato´s goed smaken, maar na 5 kwartier was ik hier uitgekeken en liep ik terug naar de finish. De laatste wandeldag, maandag 19 mei bracht ik Coos naar de start. Ik reed daarna rustig naar huis. Coos reed na haar wandeling met de trein huiswaarts.

Het waren drie mooie dagen geworden, zowel de parkoersen als ook het weer. De laatste dag was het eigenlijk te warm. Het volgend jaar wordt deze driedaagse georganiseerd van 9 t/m 11 mei 2015. Het IVV-nummer was 11429.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor