Westerwaldsteig - inleiding

De Westerwald-steig loopt van Herborn naar Bad H nningen in het Westerwald, Duitsland.

Vrijwel alle informatie voor deze tocht heb ik van de website www.westerwald.info gehaald. Op deze website staan ook verwijzingen naar de doorgaande plaatsen.

Alle overnachtingen had ik van te voren ge­re­ser­veerd. Een aantal overnachtingen heb ik via www.boo­king.com gereserveerd. Verder boekte ik overnachtingen via de website van het gekozen overnachtingadres of via een email daar naar toe. Slechts een paar adressen heb ik telefonisch benaderd indien van het adres geen website of emailadres bekend was.

Wat de tocht zelf betreft het volgende. Verschillende keren voerde het pad over steile hellingen waarbij je met een misstap naar beneden kon vallen. Van dat soort trajecten houden we niet. Ik had de gehele route op mijn GPS bij mij. Op mijn GPS stond ook een topografische kaart van het gebied en zodoende kon ik relatief snel naar een titleernatieve route zoeken. Het aantal titleernatieve routes nam toe vanaf de 11e wandeldag. Want toen regende het, vooral s nachts, waardoor de paden zachter werden en er een grotere kans op uitglijden was.

Henri Floor