Malpietocht vanuit de Kempervennen te Westerhoven

Op woensdag 18 december 2013 maakten we een wandeling van 14 km vanuit mijn vakantieadres De Kempervennen nabij Valkenswaard, een bun­ga­low­cen­trum van Center Parcs. We begonnen ook echt vanaf het huisje waar we verbleven. Na het ver­la­ten van het omheinde terrein en na kruising van de N69/Luikerweg betraden we na­tuur­ge­bied Mal­pie. Aanvankelijk liepen we door bossen. Daar­na liepen we over een open stuk met vennen. Er waren op­val­lend veel bomen om­ge­zaagd. De om­ge­zaag­de bomen waren nog niet weggehaald en lagen langs ons pad.

Er volgde opnieuw een bospassage waarop het plaatsje Bor­kel, dat beter bekent staat als Bor­kel & Schaft, bereikt. We besloten niet naar res­tau­rant De Zwaan te gaan om te rusten, maar door te lopen. We waren rond 13:00 uur met de wandeling begonnen en we wilden voor donker weer terug bij ons huisje aankomen.

Bor­kel werd spoedig verlaten en de route voerde een traject langs de meanderende Dommel. Bor­kel werd definitief verlaten. Via buurtschap De Kapel liepen we naar buurtschap Hoek. Op het land aan onze rechterhand lag op een grote hoop een heleboel suikerbietenknollen. Opnieuw liepen we door bosgebied Mal­pie. Via bosgebied Mal­pie­berg­sche Heide werd De Kempervennen weer bereikt. Het was tijdens de wandeling droog gebleven en af en toe scheen de zon.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor