De Grote Grazerstocht met WS78 vanuit Almere

Op zaterdag 9 november 2013 or­ga­ni­seer­de WS78 de Gro­te Gra­zers­tocht. De start was van­uit Buurt­cen­trum De Car­toon dat op 1300 meter af­stand van sta­ti­on Al­me­re Oost­vaar­ders lag. Rond start­tijd kwa­men we bij de start aan. Na de start lie­pen we door de strip­hel­den­buurt met straat­na­men als Kuif­je­straat, Bob­bie­plant­soen, Luc­ky Lu­ke­straat en de Ra­ta­plan­straat. Bij de Ko­tter­bos­straat was de split­sing met de 25 km rou­te. We sta­ken de La­ge Vaart o­ver en volg­den de­ze ruim 6 km o­ver de Trek­weg. Daar­bij kwa­men we ook nog langs de Vaart­plas. Op 10 km was de soep­post.

Na de Rei­gers­plas en de Ooi­e­vaars­plas kwa­men we aan de an­de­re kant van de La­ge Vaart en lie­pen we weer te­rug in de rich­ting van Al­me­re. Na 2½ km, we had­den toen bij­na 18 km af­ge­legd, werd de rou­te min­der on­aan­ge­naam. We volg­den een gras­pad door het Kot­ter­bos. Daar­bij kwa­men we zo­waar nog o­ver een heu­vel met uit­zicht. Op 22½ km was de gro­te rust in de start­lo­ca­tie.

Nu liep de route dan ein­de­lijk naar de Oost­vaar­ders­plas­sen, de plek waar­van we ge­dacht had­den dat de he­le rou­te daar door­heen zou lo­pen. Op WS78 stond een link naar een frag­ment van de nieu­we film De Nieu­we Wil­der­nis. Daar­in za­gen we wel de gro­te gra­zers die we op on­ze wan­del­rou­te niet heb­ben ge­zien. Op 31 km was de kof­fie­post in een van de kas­sen die hier wat deed denken aan het West­land. 4 km ver­der­op was ook in een kas de fruit­post. Te­gen kwart over vier werd de fi­nish be­reikt zo­dat ik de­ze tocht in 7 uur en 10 minuten heb af­ge­legd. Ik liep me­de zo snel, voor mijn doen, door­dat ik maar wei­nig fo­to's heb ge­maakt.

De wan­del­rou­te was erg te­gen­ge­val­len. Het groot­ste deel van de rou­te voer­de o­ver ver­har­de we­gen, het­geen we van WS78 niet ge­wend zijn. Ge­luk­kig was het mooi weer met flink wat zon. We heb­ben twee lich­te buit­jes ge­had waar­bij op­val­lend de zon wel bleef schij­nen. Het IVV-num­mer was 16617.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor