Sallandse Wandel vierdaagse, 24 oktober 2013, de dag van Luttenberg

Na de start liepen we naar het Overijsselse kanaal en volgden dit maar liefst 6 km. De opgaande zon zorgde hier voor mooie kleur­scha­ke­rin­gen. Het pad langs het kanaal werd verlaten voor een rust­post op camping Krieghuusbelten, bekend van de Vecht­dal­vier­daag­se. Bij Le­me­ler­veld kwamen we weer bij het Overijsselskanaal. De plaatselijke kerktoren weerspiegelde fraai in het rimpelloze water. In het centrum van Le­me­ler­veld voerde de route door een meubelzaak. Bij café Reimink was een rust­post. Buiten zong een shantykoor. De heks van de eerste dag was deze dag verkleed als Stan en Laurel. Hij had zich bij het shantykoor gaan staan en zijn vriendin maakte daar foto's van. In zijn hand had hij een paraplu, die in stukken was geknipt en nu leek op een propellor.

Na Le­me­ler­veld liepen we naar de Le­me­ler­berg. Maar voor het natuurgebied sloegen we (helaas) af. Na de Boksloot kwamen we nabij de Ee­ler­berg. Maar ook dit natuurgebied liet men links liggen en werd niet betreden. Luttenberg werd bereikt en in Café-Restaurant-Zalen Spoolder was een rust­post. Luttenberg werd verlaten door het ge­lijk­na­mi­ge bosgebied.

De N35 werd weer gekruist, hier Nijverdalseweg geheten en meteen gevolgd door kruising met de spoorlijn. Er passeerde net een trein. Via Ma­ri­ën­heem werd Raalte weer bereikt. De afgelegde afstand bedroeg deze dag 40 km. Deze dag was de maximumtemperatuur 16 graden. Maar de zon had wel de hele dag geschenen.

Henri Floor