Apeldoornse Vierdaagse, 1e wandeldag, dinsdag 9 juli 2013

Van 9 tot 12 juli 2013 werd de A­pel­doornse vier­daag­se voor de 60e keer georganiseerd. De start was vanaf het voet­bal­ter­rein van voet­val­ver­e­ni­ging Victoria Boys te A­pel­doorn. Op dinsdag 9 juli 2013 werd de start­lo­ca­tie door het Or­der­bos verlaten. We staken de Europaweg over en dwaal­den vervolgens door de wijken Brou­wers­mo­len en De Bouwhof. De route door deze wijken was anders als voorgaande jaren.

We kwamen nabij het Gelre Ziekenhuizen A­pel­doorn. Dat lieten we echter rechts liggen. Door bosgebied Dennenheuvel werd koersgezet naar een tunnel onder de A1-snelweg. Maar voor de tunnel was eerst nog de verzorgingspost.

Verder liepen we door buurtschap Engeland. Beekbergen werd bereikt en over een andere weg als voorgaande jaren werd Beekbergen door­kruist. Buiten Beekbergen volgden we even het Maarten van Rossumpad. Bij camping De Bosrand was het even opletten. Het leek alsof hier de eerste rustpost was. Omdat we de rou­te­be­schrij­ving niet volgden vroegen we ons even af of er dit jaar ook een andere rustpost was, maar dat bleek later niet het geval te zijn.

We kwamen langs treinstation Immenbergweg maar een trein zagen we voor­als­nog niet. Na het kantoor van de Koninklijke Nederlandse Gym­nas­tiek-Unie kwamen we bij Bramís Pan­nen­koe­ken­huis, de officiŽle rustpost. We lieten deze post links liggen omvervolgens verderop, langs de Vrijenbergerspreng op een bankje te gaan rusten en wat te eten. Na de Grote Waterval in de Vrijenbergspreng was de splitsing met de 40 en 50 km.

Daarna liepen we door natuurgebied ReeŽnberg en langs natuurgebied Klein Zwitserland. Bij camping De Hertenhorst was de tweede bin­nen­rust. We kwamen langs een toiletgebouw en aan de bui­ten­zij­de van het gebouwtje konden we onze flesjes met water vullen. Voor de N788/ Arn­hem­se­weg sloegen we af en volgden deze weg enige tijd parallel.

We liepen om buurtschap Engeland heen naar de Ver­zor­gings­wa­gen Zr. Meijboomlaan. Opnieuw liepen we langs Gelre Ziekenhuizen A­pel­doorn en opnieuw lieten we het rechts liggen. Door Ug­che­len weer terug naar de finish. Het IVV-nummer was evenals voorgaande jaren, maar nu met een ander jaar, 10901 .


Henri Floor