vorige dag fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat terug naar het overzicht van de Westerwaldsteig Terug naar de homepage van Henri Floor Westerwaldsteig

datum: donderdag 16 mei 2013
traject: Waldbreitbach - Hausen - Hähnen/Malberg - Bad Hönningen
afstand: 15 km
wandeltijd: 6½ uur
weer: in de loop van de dag regen met in de middag enige uren stevige regen, ongeveer 13 graden
overnachting: Haus Melanie, Am Paffelter 4, 53557 Bad Hönningen, ( 02635-95590, internet

We hadden goed overnacht en het ontbijt was zeer goed. We liepen eerst het dorp in en kochten brood en fris bij de bakker. Daarna dron­ken we er Latte Macchiato. Vervolgens begaven we ons op pad. Het pad voerde spoedig over een steile helling waarop weer besloten werd voor een alternatieve route. We kwamen weer langs ons o­ver­nach­ting­a­dres en staken de Wied over. Langs de oostkant van de Wied liepen we nu naar Hausen. We bekeken hier de plaatselijk kerk. Buiten Hausen liepen we op voor­hand een alternatieve route vanwege een verwacht steil stuk. Bij café restaurant Malberghütte dron­ken we 2 Latte Macchiato's en aten een ap­pel­taar­tje.

In het Rheinbrokken Wald hadden we rust in een hutje. We waren verbaasd toen we twee wandelaars zagen lopen met een regenponcho. We trokken de regenjas aan en deden de regenhoes om de rugzak. Later trokken we ook de re­gen­broek aan. Het begon steeds harder te regenen. Aan de rand van Bad Hön­nin­gen wilde Coos de snelste route naar het o­ver­nach­ting­a­dres. Ze was de regen meer dan zat. Bij aankomst in Hotel Haus Melanie kregen we een plattegrond van Bad Hön­nin­gen met daarop aan­ge­ge­ven drie restaurants om te kunnen dineren. We hadden niet zoveel zin om daar naar toe te gaan. Op 100 meter afstand was een kleine Pizzeria en daar aten we warm.

Op vrijdag 17 mei 2013 werden we door de (schoon-)zoon van de eigenaar van het o­ver­nach­ting­a­dres met de auto naar het station gebracht. Hoewel het ontbijt officieel vanaf 8:30 uur was, konden wij om 8:00 uur ontbijten. Met de trein van 8:46 reden we naar Keulen. In Keulen hadden we een overstaptijd van 55 minuten en in Arnhem een overstaptijd van 20 minuten.

naar de top van deze pagina

Henri Floor