Westerwaldsteig

datum: woensdag 15 mei 2013
traject: Strauscheid - Weissenfels - Rossbach - Gasbitze - Waldbreitbach
afstand: 17 km
wandeltijd: 6 uur
weer: hele dag droog, 17 graden
overnachting: Vita Balance-Hotel, Am M hlenberg 1, 56588 Waldbreitbach, ( 02638-93300, internet

We hadden goed geslapen in Strauscheid. Ook het ontbijt was prima. Tot Weissenfels volgden we de offici le route. Daarna vermoedden we een steil stuk en volgden een va­ri­ant. Daarna voerde de route veelal over brede paden naar Ross­bach. Na een rust in Hotel Zur Post hadden we aan de rand van Ross­bach nog een rust. Hier besloten we weer een va­ri­ant te lopen. De fut was er wat uit en daarom wilden we een minder vermoeiende route naar Wald­breit­bach lopen, maar de alternatieve route bleek ook vermoeiend te zijn. Hier zaten echter geen steile stukken in.

In het Vita Balance-Hotel hadden we een kamer naast de ingang van het zwembad. Van het zwembad maakten we ook gebruik. Het was maar een klein zwembad. Daarna keken we nog wat rond in Wald­breit­bach. In een caf Konditorei dronken we nog 2 Latte Macchiato's. Er hingen hier lampen wat onhandig. Bij het opstaan drukte ik een glazen omhulsel om een lamp omhoog en viel vervolgens kapot.

's-Avonds aten we warm in het Vita Balance-Hotel. We konden hier gebruik van internet maken. Daartoe moesten we ons op een website registreren en de toegangscode werd ons dan per SMS toegestuurd.

Henri Floor