Westerwaldsteig

datum: vrijdag 10 mei 2013
traject: M schenbach - Astert - Heuzert - Heimborn - Ehrlich - Stein/Wingert - Al­hau­sen - Isert - Racksen - Marienthal
afstand: 20 km
wandeltijd: 7 uur
weer: aanvankelijk zonnig, later bewolkt, ongeveer 16 graden
overnachting: Hotel-Ferienwohnung Haus Elisabeth, Am Kloster 12, 57577 Marienthal, ( 02682-3714, internet

Toen we bijna klaar waren met het ontbijt kwamen de 4 dames ook ontbijten. We liepen de aftakking weer terug naar Astert en pakten daar de route weer op. We bleven langs de Nister lopen. Nabij Heuzert zagen we een visser in de rivier staan. Bij Heimborn brachten we een bezoek aan Hotel Pen­si­on Malepartus en dronken er milchkaffe omdat ze geen Latte Macchiato hadden. Toen we de route weer oppakten zagen we de 4 dames op een bank­je zitten.

Verderop kwamen we bij buurtschap Ehrlich. Hier liepen we even verkeerd. Maar omdat ik re­gel­ma­tig op de GPS keek werd de fout snel ontdekt. We hoorden hier een man op het terras van een caf restaurant in het Nederlands telefoneren.

Bij Spitze Ley was een uit­zicht­punt op Stein Win­gert maar er zaten hier net 3 mannen. Op dit uit­zicht­punt was het met 3 mensen vol en we besloten niet naar het uit­zicht­punt te lopen. Na een asfaltweg werd het pad smal met een steile hel­ling omlaag naar de Nister. We besloten een al­ter­na­tie­ve route te volgen. We kwamen in Al­hau­sen en be­won­der­den de vak­werk­hui­zen. Nu kwam het steile stuk waar door de organisatie van de Wes­ter­wald­steig een variant was gemaakt en die wij ook volg­den. Bij de B256 nabij Isert stond een zonnewijzer zomaar langs de kant van de weg. Via Racksen werd Marienthal bereikt. In Marienthal staat naast het klooster 1 huis en 3 hotels waarvan er 1 inmiddels al 2 jaar gesloten is. We troffen hier de 5 dames, maar zij overnachtten in het an­de­re hotel.

Henri Floor