Westerwaldsteig

datum: woensdag 8 mei 2013
traject: Korb - Hachenburg
afstand: 5 km
wandeltijd: 1 uur
weer: aanvankelijk zonnig; hele dag droog, 19 graden
overnachting: G stehaus Christine, KolbergerStra e 2, 57627 Hachenburg, ( 02662-4355 en 004916099806447, internet

Na het ontbijt liepen we naar het station Nis­ter­tal-Bad Marienberg. We maakten een treinreis van 4 minuten naar station Unnau-Korb. In Korb pakten we de wandelroute op. Het was deze dag maar een korte etappe. Na 1 uur waren we bij ons o­ver­nach­ting­a­dres. We hadden om 2 uur afgesproken bij G stehaus Christine. In het naburige caf dron­ken we 2 Latte Macchiato's. Hier zouden we de vol­gen­de ochtend ontbijten. Want de ei­ge­na­res­se van het G stehaus was op vakantie, maar we konden er wel o­ver­nach­ten. De ontvangst zou door haar dochter plaatsvinden.

We liepen naar het oude centrum van Hachenburg. Bij de VVV haalden we een rondleiding van deze plaats. Rond half twee liepen we naar het o­ver­nach­ting­a­dres. Daar lieten we de rugzak en liepen weer naar het oude centrum van Hachenburg.

De plaats Hachenburg heeft op ons de meeste indruk gemaakt van de Wes­ter­wald­steig. We volg­den eerst de route van de Wes­ter­wald­steig door Hachenburg. Daarna verkenden we Hachenburg verder en maakten talrijke foto's. 's Avonds di­neer­den we bij de Pizzeria. Zoals elke avond bekeek ik de gemaakte foto's van de dag en maakte aantekeningen voor dit verslag. Tot mijn grote teleurstelling kwam ik er achter dat de lens bevuild was en een storende vlek op talrijke foto's had gegeven.

Henri Floor