Westerwaldsteig

datum: dinsdag 7 mei 2013
traject: Nistertal -Hardt - Langenbach bei Bad Marienberg - Bad Marienberg - Stangenrod - Korb
afstand: 16 km
wandeltijd: 6 uur
weer: aanvankelijk zonnig; later bewolkt en een paar keer lichte motregen. Later weer droog
overnachting: Hotel Zur Post, PostStra e 1, 57647 Nistertal, ( 02661-2126, internet

Deze dag hadden we om 8 uur ontbijt. We konden ons lunchpakket zelf klaarmaken. De eerste 800 meter van onze wandeling liepen we de aan­loop­rou­te naar de hoofdroute. Dat was dezelfde route als de aflooproute van de vorige dag. We liepen over de flanken van de 410 meter hoge H hn. Bij een viaduct liep het pad over een steile helling. Omdat we er niet van houden om bij een mogelijke misstap een flink eind naar beneden te vallen besloten we om te keren en over een makkelijker pad onze route te vervolgen. Want op onze GPS zat ook de to­po­gra­fi­sche kaart van deze streek van Duits­land.

Over het grondgebied van de plaats Hardt kwa­men we in Langenbach bei Bad Marienberg. Ver­der­op, in Bad Marienberg, bezochten we de VVV. De eigenaar van ons overnachtingadres Hotel zur Post had gezegd, dat we hier een gratis snaps konden krijgen. Tevens bekeken we er een klein museumpje. In het museum ging het voornamelijk over de winning van basalt in het verleden. Info over postzegels en de Deutsche Post was hier heel aardig.

Daarna dronken we Latte Macchiato in een Konditorei. Buiten Bad Marienberg liepen we langs de Basaltsee. Hier deden we de regenhoes om de rug­zak en trokken de re­gen­jas­sen aan. Iets ver­der­op, nabij hotel Wildpark, deed Coos de re­gen­jas weer uit. Op het Wildpark zagen we onder andere een Schotse Hooglander en een paar buffels.

Iets ver­der­op waren kinderen aan het klimmen. Een paar jaar tevoren was hier een klimparadijs in­ge­richt. Daarna kwa­men we langs de Kleine Wolf­stein, langs Marienberger Hohe op 567 meter en de Grosser Wolf­stein. De Kleiner Wolf­stein zag er trouwens indrukwekkender uit dan de Grosser Wolf­stein. Ook kwa­men we nog langs de 489 meter hoge Ziest.

Bij Stangenrod hadden we mooie vergezichten. Bij Korb verlieten we de wandelroute. We liepen naar het station van Unnau-Korb en reden met de trein, die in dit dagdeel om de 2 uur reed, naar station Nistertal-Bad Marienberg. Omdat we de vertrektijd van de trein wisten hadden we het laatste stuk van de wandeling van deze dag steviger doorgelopen om de trein van rond 15 uur te halen. Bij aankomst op het station hadden we nog 7 minuten over. Van station Nistertal-Bad Marienberg was het een paar honderd meter lopen naar ons overnachtingadres. Rond half vijf liepen we naar hotel R ckert en aten daar, net als de voorgaande dag, warm.

Henri Floor