Westerwaldsteig

datum: maandag 6 mei 2013
traject: Freilingen - Dreifelden - Linden - Enspel - B dingen - Nistertal
afstand: 20 km
wandeltijd: 6 uur
weer: aanvankelijk onbewolkt en 21 graden; later half tot zwaar bewolkt, 19 graden, korte broek
overnachting: Hotel Zur Post, PostStra e 1, 57647 Nistertal, ( 02661-2126, internet

We hadden goed in Dreifelden overnacht. Het ont­bijt was goed en we kregen voldoende brood en brood­jes mee voor ons lunchpakket. We hadden de eigenaar gevraagd om voor ons een taxi te bellen, maar later zei hij dat hij ons zou wegbrengen. Hij bracht ons naar de plek waar wij de voorgaande dag van de route waren afgegaan. Dat was aan het einde van een doodlopende weg. Hier pakten we de route weer op.

Eerst liepen we naar Postweiher. Daarna liepen we op korte afstand langs de Brinkenweiher.Daarna kwamen we door Dreifelden, de plaats waar we hadden overnacht. Op 5 september 2001 liepen we door Dreifelden met de Europ ischer Fern­wan­der­weg E1. Verder liepen we langs Linden. De 497 meter hoge Wilderhan werd niet beklommen, maar we liepen er wel langs. Door bosgebied Raupusch liepen we langs de Grosser Weibenstein. Bij Schneidersbach/Roder H tte dronken we limonade en aten we een gebakje.

Verder liepen we langs de 467 meter hoge Mons­berg en door Enspel naar Nistertal. Op de kaart stond ook B dungen. Toen we bij Hotel Zur Post aan­kwa­men, zo rond half vier, was de voordeur op slot. Er stond aan­ge­ge­ven dat ze 's middags rustten tussen 14:30 en 17:30 uur en dat het maandags rustdag was. Op de voordeur was een papier geplakt dat van boven los was geraakt en er dus nu wit uitzag. Coos kwam op het idee om het papier aan de andere zijde te bekijken. Er stond op dat we bij aankomst een bepaald te­le­foon­num­mer konden bellen. Nadat we dat gedaan hadden kwam ongeveer 10 minuten later de eigenaar met zijn vrouw aan­ge­re­den. Ze waren verbaasd dat we gereserveerd hadden, want dat stond niet (meer) in hun ad­mi­ni­stra­tie. Gelukkig hadden we hun be­ves­ti­gings­e­mail thuis uitgeprint en nu bij ons. Het was in het hotel heel erg rustig omdat ze waterschade hadden gehad in een groot aantal kamers en daardoor hadden ze talrijke reserveringen geannuleerd. Wij aten 's-Avonds warm in een naburig hotel.


Henri Floor