Terug naar het overzicht van de wandelverslagen van alleen FLAL-tochten Naar de alternatieve homepage van FLAL Terug naar de homepage van Henri Floor Blauwe Stad tocht met de FLAL vanuit Scheemda

Blauwe Stad wandeltocht met de FLAL op zaterdag 21 januari 2012

Blauwe Stad Op zaterdag 21 januari 2012 was de start van de Blauwe stad wandeltocht vanuit Scheemda. De startlocatie was de Eextahal. We verlieten de start in zuidelijk richting. Bij de spoorlijn aangekomen volgden we deze even. Via de Eextahaven werd het Winschoterdiep bereikt. We volgden het kanaal waarbij ook nog een zijkanaal werd overgestoken.

Door bosgebied en langs weilanden kwamen we in Heiligerlee. We liepen weer naar het Win­scho­ter­diep en aan de overzijde was de A7-snelweg zicht­baar en hoorbaar. Inmiddels liepen we in Win­scho­ten. Na een tennisbaan en een vijver werd het Winschoterdiep overgestoken, direct gevolgd door de A7-snelweg.

Blauwe Stad wandeltocht met de FLAL op zaterdag 21 januari 2012

Kromme Elleboog We liepen nu door buurtschap Oostereinde en langs een groot meer. Op ongeveer 9 km werd de wagenrust bereikt. Verder liepen we langs weilanden en akkerbouwgebieden naar Beerta. Hier liepen we langs minicamping In 't Oldamt. Beerta werd in noordwestelijke richting verlaten. We liepen nu langs de Blauwe Stad waar naar deze tocht genoemd is.

De volgende etappe plaats was Finsterwolde. Hier kwamen we langs het Oude Gemeentehuis. De eerste binnenrust was in café Van der Paard. Verder liepen we door bosgebied naar Kromme Elleboog. Hier maakten we een flinke slinger, enerzijds om extra van de bossen te genieten en anderzijds om de afstand vol te maken.

Door bosgebied kwamen we vervolgens in Oostwold. Hier was de tweede café rust. Na de rust maakten we nog een lusje naar de noordkant van Oostwold voor een uitzicht op vliegtuigen van vliegveld Oostwold. In Oostwold kwamen we ook nog langs de Hervormde kerk.

Blauwe Stad wandeltocht met de FLAL op zaterdag 21 januari 2012

hervormde kerk te Oostwold Vervolgens stond Midwolda op het wan­del­pro­gram­ma. Eerst kwamen we langs de jachthaven. Daarna volgden we de doorgaande weg oost-west door het centrum. We konden de verleiding van de talrijke cafeetjes weerstaan en wandelden rustig verder. De kerk van Midwolda kon uiteraard ook niet ontbreken op onze wandeling. Aan de rand van Midwolda stond nog een oud kerkje uit 1738.

Het was deze dag flink afzien. De vele regen had er voor gezorgd dat er flink wat plassen op de wegen en paden stond. Meerdere keren was het zo erg, dat er een parkoerswijziging was. Verder liepen we langs de achterzijde van de Ennemaborg. Ook een verwijzing verderop naar Sauna Beaty Farm Midwolde konden we weerstaan. Onze schoenen zagen er alleen al niet uit om hier naar binnen te gaan.

Voordat we de A7-snelweg overstaken kwamen we nog door het buitengebied van Scheemda. In Scheemda kwamen we nog langs het gemeentehuis en voordat de finish werd bereikt staken we het Winschoterdiep over via de Eexterbrug. Er waren 317 deelnemers.

naar de top van deze pagina

Henri Floor