Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Apeldoornse vierdaagse alle foto's in het klein van de tocht de ingetekende route van 10 juli 2012 zoals deze op www.afstandmeten.nl staat de ingetekende route van 11 juli 2012 zoals deze op www.afstandmeten.nl staat de ingetekende route van 12 juli 2012 zoals deze op www.afstandmeten.nl staat de ingetekende route van 13 juli 2012 zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse vierdaagse 2012

NWB (Nederlandse Wandelsport Bond)- stempel Van 10 t/m 13 juli 2012 werd voor de 59e keer de Apeldoornse vierdaagse georganiseerd.

Het weer
De eerste en tweede dag was het over het algemeen droog. De tweede dag hebben de snelle jongens en meisjes in de 50 km lus een flinke bui gehad die 10 minuten duurde en daarna bleef het nog een uur na-druppelen. De derde dag bleef het tot 8 uur droog. Daarna regende het enige uren intensief. Coos vroeg een keer bij het oversteken aan een politieman of ze boven de kraan konden dichtdraaien. De agent antwoordde dat er inderdaad lekkage was en dat de loodgieter gebeld was. In de middag werd het wel weer droog. De vierde dag begon met regen en het bleef vrijwel de gehele dag licht regenen. Door de vele regen waren op de bospaden veel plassen ontstaan. Het was daardoor ook erg modderig geworden.

NWB (Nederlandse Wandelsport Bond)- Vierdaagse Wandeltochten Apeldoorn De parkoersen
Er was aangekondigd dat de parkoersarchitect weer nieuwe paden had gevonden. Ikzelf had de route van 2011 op mijn GPS geladen. Ik keek regelmatig op de kaart van mijn GPS en zag dat er verschillende lusjes ten opzichte van 2011 in de route zaten. Slechts enkele keren week de route flink af. Sommige lusjes werden herkend als trajecten van voorgaande vierdaagsen. Ik liep dit jaar voor de 28e keer en heb dus al heel wat vierdaagsen meegemaakt. Op de eerste wandeldag was nabij treinhalte Immenbergweg een opvallende wijziging. Ook nabij de Vrijenbergspreng, nabij de voormalige plaats van de vierdaagse fotograaf liep de route flink anders. Op de derde wandeldag verlieten we Radio Kootwijk over een lange asfaltweg. Er was hier ook een parkoerswijziging.

Hoenderloo - Heldringkerk Fotograferen
Ik sta er om bekend dat ik tijdens wandeltochten veel foto´s maak. Op de eerste dag maakte ik in totaal 2 foto´s. Ik ben hier per slot van rekening al zo vaak geweest dat er niet echt iets nieuws te fotograferen was. Doordat ik zo weinig foto´s had gemaakt, was ik voor mijn doen vrij vroeg binnen, namelijk om 14.18 uur en ik liep het 40 km parkoers. Dat vroege tijdstip van binnenkomst kwam mede door de weinige gemaakte foto´s. Daarop besloot ik de overige dagen het fototoestel in het geheel niet mee te nemen. De 2e dag was ik om 15.30 uur binnen, de 3e dag om 15.25 uur en de vierde dag om 16.00 uur. De kleine fotoreportage bestaat uit één zelfgemaakte foto´s en verder foto´s gemaakt door andere wandelaars zoals o.a. Bertus.

Organisatie
Ik wil de organisatie hartelijk danken voor de goede organisatie. De bepijling was dit jaar uitzonderlijk goed. Alle pijlen zaten in een plastic hoesje, tegen de regen en waren met plakband stevig vastgeplakt.

uitzending van RTV-Apeldoorn van dag 1
uitzending van RTV-Apeldoorn van dag 2
uitzending van RTV-Apeldoorn van dag 3
uitzending van Omroep Gelderland van dag 4, de intocht

naar de top van deze pagina

Henri Floor