inleiding verslag Drenthepad

Boven in elk dagverslag staan but­tons waaraan links hangen. Klik HIER voor de betekenis van de but­tons. Een klik op elke but­tons is een link naar een andere pagina.

In het eerste deel van het totale verslag wordt gesproken over de vier­daag­se. Hier wordt de vier­daag­se van Diever bedoeld. In het laatste deel van het totale verslag wordt met de vier­daag­se de vier­daag­se van Odoorn bedoeld.

Voorgaande jaren gingen wij (mijn vrouw Coos en ik­zelf) steeds naar Duitsland met onze grote vakantie en maakten daar trektochten. Omdat ik­zelf in no­vem­ber 2011 knieklachten kreeg en deze niet voor 100% overgingen, besloten we een trektocht te maken die minder belastend voor de knieŽn zijn. Daarop besloten we het Drenthepad te lopen. Dit pad wilden we oorspronkelijk al in 2010 lopen, maar dat is toen door omstandigheden niet doorgegaan. Wel had ik de tocht toen al grotendeels voorbereid.

Waaruit bestaat een voorbereiding kan je je af­vra­gen. Naast kleding en wat mee te nemen in de rugzak is het ook belangrijk om te weten welke o­ver­nach­ting­mo­ge­lijk­he­den er zijn. En liggen die o­ver­nach­ting­mo­ge­lijk­he­den ook dicht langs de route. Met hulp van internet en het boekje van de Stichting Vrienden op de Fiets heb ik alle ge­schik­te a­dres­sen langs de route opgezocht. Daarnaast staan in het Dren­the­pad­boek­je ook heel veel o­ver­nach­ting­a­dres­sen.

Daarnaast heb ik van alle doorkomstplaatsen een plat­te­grond afgedrukt. Daarop heb ik de wan­del­rou­te in­ge­te­kend en de o­ver­nach­ting­a­dres­sen aan­ge­te­kend. Dan kan ik zien hoe ver deze van de route afliggen.

Door onduidelijke markering bestaat de kans op ver­keerd lopen. Wij liepen de route in de tijd van het jaar dat er veel begroeiing is. Markeringen vallen dan niet of minder goed op. Bovendien vind ik het makkelijk om met een GPS de wan­del­rou­te te lopen. Omdat ik geen GPS-route op internet vond, heb ik deze zelf gemaakt. Aan de hand van het Dren­the­pad­boek­je heb ik 11 routes gemaakt van gemiddeld 30 km en deze vervolgens op mijn GPS geladen.

In dit verslag staan ook links naar de gelopen route. Het betreft dan de route van o­ver­nach­tingadres naar o­ver­nach­tingadres en geeft dus ook de aan- en aflooproute van het Drenthepad aan. Alleen bij het traject van Roden naar Eelderwolde is geen aflooproute en van het traject Eelderwolde naar Noordlaren is geen aanlooproute opgenomen. De reden hiervan moet u uit het verslag kunnen halen.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier toe.

Henri Floor