Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Pandurensteig naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Pandurensteig

datum : maandag 26 september 2011
traject: Harschetsreuth/Schmugglerhof – Harretsreuth – Eiblöd – Heinrichsreit – Perlesreuth – Waldenreut – Kirchberg – Kirchleiten – Ellersdorf - Schrottenbaummühle
afstand: 21 km
overnachtingadres: Gasthaus · Pension Schrottenbaummühle, Familie Anton Segl, 94142 Fürsteneck, ( 08504-1739, www.schrottenbaummuehle.de en www.ilztalwirte.de/schmankerlwirte/gasthaus-schrottenbaummuehle.html
overnachtingprijs: € 66.

Pandurensteig

Eiblöd We konden in de Schmugglerhof een kwartier vroeger dan officieel ontbijten namelijk kwart over acht. Rond negen uur begaven we ons op pad. We liepen eerst naar Harretsreuth. Daarna volgden we de asfaltweg nog een kilometer. Daarna sloegen we af en dwaalden door bosgebied Hochreuten. Even voor Eiblöd kwamen we uit een bos en maakte het doorgaande pad een bocht naar rechts weer het bos in. Coos liep voorop en die moest ik terugroepen. We moesten een weiland oversteken waar helemaal geen pad zichtbaar was. De GPS, waarop de route ook stond, deed goede dienst.

We liepen naar een volgend bos en aan de bosrand hadden we een rust. Het was nu zo warm geworden dat we de jas konden uittrekken. Het was onbewolkt en de zon scheen weer volop. We kwamen in Heinrichsreut. Hier werd aan de doorgaande weg gewerkt, echter niet het gedeelte waar wij over liepen.

Pandurensteig

langs de Ilz nabij Schrottenbaummühle Via Burgstall, Sonnletholz, Bergholz en Neblinger Holz werd Perlesreut bereikt. Het was deze dag behoorlijk warm en we hadden nauwelijks zin om foto’s te maken. Bij een café Konditorei dronken we Latte Macchiato en aten een gebakje vanwege de 89e verjaardag van onze (schoon-)moeder op 25 september. Naast het café was een supermarkt waar we onze flesjes Fanta, die met water waren gevuld, verwisselden met nieuwe flesjes Fanta.

We verlieten Perlesreut weer. Via Waldenreut, Kirchberg, Kirchleiten en Ellersdorf liepen we nu naar de Ilz waarbij we nu weinig beschutting tegen de zon hadden. Langs de Ilz was het aangenamer door beschutting van bomen. Op een rust wisten wespen ons helaas te vinden waardoor de rusttijd werd ingekort. We bleven de Ilz meestentijds volgen tot aan Schrottenbaummühle (gemeente Fürsteneck) waar we overnachtten.

’s-Middags zag ik op de TV nog een zwart/wit aflevering van Simon Templer en ’s avonds zagen we op de TV zender HR nog een aflevering van Kein Schöner Land van Günther Wewel.

naar de top van deze pagina
Henri Floor