Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Pandurensteig naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Pandurensteig

datum : dindag 20 september 2011
traject: Cham Michelsdorf Laichstätt Thierlstein Phalhäuser Radling Wilting Ellersdorf Loch Bierwinkel Riesel Riedhof Pfahl/Zandt
afstand: 23 km
overnachtingadres: Gasthof und Pension Pfahlhof, Familie Blasini, 93499 Zandt, Pfahl 7, ( 09944-9302.
overnachtingprijs: € 50.

Pandurensteig

Cham Voordat we op pad gingen bezichtigden we in Cham nog de markt met het stadhuis, de huizen rondom de markt en de kerk. Toen we om 8:35 uur de kerk inliepen, die heel mooi was, bleek dat om kwart voor negen een kinderdienst begon waar een paar honderd kinderen, sommige maar 6 jaar, aanwezig waren. Daarna begaven we ons op pad.

We verlieten Cham door de Biertor en staken de rivier Regen over. Over een verkeersweg, waar nu wel een fiets- en voetpad langs lag, liepen we naar Michelsdorf. We liepen langs de noordzijde van deze plaats. Daarna liepen we over rustige wegen en graswegen langs de Großer Rötelseeweiher. We kwamen uit in buurtschap Laichstätt. Daarna liepen we naar Thierlstein. Van verre was het kasteel te zien. Bij een bankje hielden we een rust en aten en dronken wat.

Na Thierlstein liepen we onder een snelweg door. Nu begon onze wandeling over de Pfahlweg. Er was een passage van een berg waarop bos groeide. Dit werd afgewisseld met het kruisen van een asfaltweg. De eerste bospassage heette ook Pfahl. De volgende heette Taufelsmauer. Na Phalhäuser en Radling kwamen we nabij Wilting en hier heette het Pfahlhöhe. Hier bij Welting kruisten we een verkeersweg. Boven Trefling heette het Hanzinger Pfahl.

Via Ellersdorf en Loch kwamen we nabij Bierwinkl. Hier belde ik op naar Landgasthof Pension Pfalhof om te informeren waar dit Gasthof lag. Het bleek praktisch aan de route te liggen. Bij Bierwinkel stond een verkeerde markering van de Pandurensteig. Daardoor liepen we even verkeerd. Toen we dit definitief merkten liepen we niet terug, maar met de kaart kwamen we weer goed op de route uit. Dat was in Riesel. Bij Riedhof staken we een verkeersweg over en hier troffen we de eerste verwijzing naar ons overnachtingadres. Langs de Pfahlfelder kwamen we rond kwart voor vijf in het Gasthof aan.

naar de top van deze pagina
Henri Floor