Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Burgenweg naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Burgenweg

datum : zondag 18 september 2011
traject: Flischbach - Klein Schöntal – Thurau – omgeving Albernhof – Englmannsbrunn – Hochabrunn – Waldmünchen - Herzogau
afstand: 17 km
overnachtingadres: Landhotel Gruber, 93449 Waldmünchen/Herzogau, ( 09972-1439, www.landhotel-gruber.de.
overnachtingprijs: € 58.

Burgenweg

Thurau We hadden goed overnacht in Flischbach. Omdat de voorgaande avond in Gästehaus Kraus een kaartspel werd gehouden dat tot ’s-nachts 1 uur zou duren, overnachtten wij niet in het Gästehaus maar in het naburige vakantiehuis.

Er was voor de voorgaande avond en nacht regen en onweer voorspeld. Omdat wij niets gemerkt hadden ’s-nachts, vroegen we aan het ontbijt of het nog geregend had. Het bleek dat wij kennelijk heel vast hadden geslapen, want het had flink geregend en geonweerd.

Na het ontbijt om 7 uur begaven wij ons rond 7:45 uur op pad. We liepen weer dezelfde weg naar Klein Schöntal. Onderweg werden we, op deze zondagochtend, ingehaald door talrijke auto’s. Vermoedelijk waren zij op weg naar de kerk in Schöntal.

Toen we Klein Schöntal uitliepen, kwamen we er achter dat een verkeersweg helemaal niet op onze GPS kaart was ongetekend. Het ging om de verkeersweg die ten zuiden van Klein Schöntal en Thurau loopt. Bij bosgebied Wachsentrat was onze wandelroute aangepast vanwege de nieuw aangelegde verkeersweg.

Nabij de Thuraumühle kwam de Goldsteig/Burgenweg markering er weer bij die net voor Thurau ons weer verlieten. In Thuraumühle werden we door een echtpaar aangekeken. De vrouw vroeg waar we naar toe liepen. Wij volgden nu grotendeels de oude Burgenweg. Af en toe zagen we nog oude markeringen. Nabij Albernhof staken we de Schwarzach nogmaals over. Daarna volgde een passage door bosgebied. Meerdere keren moesten we over bomen stappen die over ons pad lagen.

Burgenweg

nabij Thurau Bij Englmannsbrunn begon het hard te regenen en trokken we de regenkleding aan. Enige malen schuilden we voor de harde regen. We besloten de officiële route te verlaten vanwege mogelijke gladheid en steile trajecten. Nu liepen we via Hochabrunn over asfaltwegen naar Waldmünchen.

In Waldmünchen was een oldtimerdag. We zagen op het marktplein talrijke oude auto’s staan, maar we hadden op dat moment meer belangstelling voor een rust in een café-Konditorei. Daar dronken we ieder drie Latte Macchiato en aten een koek. Daarna bleken de meeste oude auto’s te zijn verdwenen, vanwege de regen.
We liepen nog rond de kerk en bezichtigden deze nog. Binnen in deze kerk maakten we deze dag de meeste foto’s.

We hadden hier in Waldmünchen het eindpunt van de Burgenweg bereikt. Hier was tevens het beginpunt van de Pandurensteig.

Daarop begonnen we aan de Pandurensteig. We liepen de eerste drie km van de route naar het bergdorp Herzogau. Daarbij kwamen we nog langs talrijke kruisjes. In Herzogau vonden we snel ons overnachtingadres in Landhotel Gruben. Er was een aparte droogruimte voor onze natte kleding. We kwamen hier rond kwart voor drie aan.

naar de top van deze pagina
Henri Floor