Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Burgenweg naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Burgenweg

datum : woensdag 14 september 2011
traject: Trausnitz – Bierlhof – Kaufnitz - Tännesberg
afstand: 8 km
overnachtingadres: Konditorei-Bäckerei-Cafe-Seegerer, inhaber Karl Seegerer, Färberbäckergasse 15, 92723 Tännesberg, ( 09655/91144, www.cafe-seegerer.de,
overnachtingprijs: € 56.

Burgenweg

panorama vanuit kamer overnachtingadres 
Konditorei-Bäckerei-Cafe-Seegerer 
te Tännesberg We vertrokken deze dag met de bedoeling naar Oberviechtach te lopen. Omdat we er niet zeker van waren of we het hele traject zouden lopen, hadden we nog geen overnachting geboekt. De wekker ging deze dag om 7 uur en om acht uur hadden we ons ontbijt.

Even na 9 uur begaven we ons op pad. We hadden onze limonadeflesjes met water gevuld, maar liever dronken we limonade. In het dorp was een klein winkeltje. Ze hadden er één fles limonade met een voor ons onbekend merk. We besloten dit niet te kopen. Verder was er in Trausnitz geen le­vens­mid­de­len­zaak.

We verlieten Trausnitz en staken het riviertje over. Aan de overzijde volgden we een pad langs een weiland. Bij een stuwdam sprak een werknemer ons aan. Hij woonde onder pension Burgblick en was geïnteresseerd hoeveel de overnachting kostte.

Over een paar trappen kwamen we op de stuwdam uit. We volgden nu een pad door een bos en het ging bergopwaarts. We kwamen in Bierlhof waar we ook een steil pad volgden. We verlieten Bierlhof over een lange grintweg. In deze weg zat niet veel hoogteverschil. We werden ingehaald door een man op een fiets die paddestoelen ging zoeken.

Burgenweg

panorama vanuit kamer overnachtingadres 
Konditorei-Bäckerei-Cafe-Seegerer 
te Tännesberg Nabij Kaufnitz verlieten we het bos en liepen door het buurtschap Kaufnitz. De zon brandde op ons en elk schaduwplekje werd benut. Het was niet heel warm, maar de zon was zo fel. We verlieten Kaufnitz over een andere weg als dat ik op de kaart had ingetekend.

Rond het middaguur liepen we Tännesberg in. Bij een café Konditorei dronken we koffie en aten een koek. Het bleek dat we hier (Konditorei-Bäckerei-Cafe-Seegerer) ook konden o­ver­nach­ten. Hoewel we maar 8 km hadden gelopen besloten we hier te overnachten. De voorgaande dagen waren zwaar geweest en we hadden eigenlijk geen puf meer. ’s-Avonds aten we warm in Gasthof Zur Post.

naar de top van deze pagina
Henri Floor