Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Burgenweg naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Burgenweg

datum : dinsdag 13 september 2011
traject: Oberhöll- Matzlesrieth Oedenthal Roggenstein - Leuchtenberg Wittschau Döllnitz - ödmühle - Trausnitz
afstand: 32 km
overnachtingadres: Pension Burgblick, Pröls Hubert u. Juliane, Ludwigstraße 11, 92555 Trausnitz, ( 09655-1516 of 913022
overnachtingprijs: € 66.

Burgenweg

kapelletje op de Heiligdreifaltigkeitsberg We hadden goed geslapen en goed ontbeten. We verlieten Oberhöll spoedig over een steil pad naar boven. Er stond een bordje met 3 ganzen afgebeeld aan het begin van een smal pad ten teken dat je hier achter elkaar moest lopen. Door bosgebied liepen we naar Matzlesrieth. In de plaats zelf kwamen we niet. Verschillende keren kregen we prachtige vergezichten. Het leek wel een panoramaroute. Bij de Heiligdreifaltigkeitsberg zagen we op afstand een kapelletje op de top van de berg staan.

Na Oedenthal liepen we om Trauschendorf heen en kwamen in de plaats Roggenstein. Over een steil pad verlieten we deze plaats weer. We dwaalden weer lange tijd door bosgebied, waarbij het heuveltje op en af ging. Na Sargmühle liepen we langs de Wolfslohfelsen.

We liepen Leuchtenburg in over een hele andere route als de ingetekende route aangaf. In Leuchtenburg dronken we in een gasthof cappuccino, dat hier echter meer naar warme chocolademelk smaakte. We aten er een lekkere koek bij.

Burgenweg

St. Margarethakerk te Leuchtenberg We besloten het kasteel van Leuchtenberg niet te bezoeken door tijdgebrek, maar vooral ook omdat de tocht zwaarder was als dat we van te voren hadden verwacht. Opnieuw dwaalden we over veldwegen door bossen. Daarop werd Wittschau bereikt. Zowel in deze plaats als in de volgende plaats Döllnitz was geen café of iets dergelijks om wat te drinken.

In Döllnitz verlieten we de officiële route. Via een alternatieve route liepen we in drie uur naar Trausnitz. Daarbij kwamen we door Tanzmühle en ödmühle. In Trausnitz kwamen we even voor half zeven aan in Pension Burgblick. Hoewel we er officieel niet warm konden eten, konden wij dat nu wel. Het plaatselijke restaurant had namelijk rustdag. De vrouw des huizes belde naar haar zoon, die het eten kon klaar maken. Haar zoon stond op het moment dat ze belde net onder de douche.

naar de top van deze pagina
Henri Floor