tweede dag van de Heuvelland wandel4daagse Foto's van de Heuvellandvierdaagse 2009 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen fotoreportage op Picasa overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van vierdaagsen en driedaagsen en tweedaagsen op de homepage van Henri Floor de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor


24e Heuvelland 4daagse 2011, 1e wandeldag - de Heuvellandroute.

dagstikker Op woensdag 10 augustus 2011 werd 's-avonds om 8 uur de vierdaagse officieel geopend.

Op donderdag 11 augustus 2011 was de start van de 24e Heu­vel­land­vier­daag­se. Er kon gekozen worden uit diverse afstanden, te weten 7, 14, 21, 28 en 42 km. Wij kozen de 28 km. Vanuit Café 't Vöske liepen we naar de doorgaande weg Maastricht-Valkenburg.

Bij de Mesbergweg sloegen we af. De weg ging over in Muntweg en voerde door Terblijt. Na de Lindenstraat werd Terblijt over de Oeverweg verlaten. Via Gasthuis werd Groot Welsden bereikt. Hier sloegen we af over een minuscuul smal pad. We wilden twee wandelaars voor ons waarschuwen omdat zij verkeerd liepen, maar zij hoorden ons niet. Nu was het niet ver meer naar Margraten. Hier was de eerste (en laatste) rustpost.

We verlieten Margraten in de richting van Termaar Daarna volgde nog Reijmerstok en Euverem. Na buurtschap Pesaken liepen we naar Gulpen. Daarbij kwamen we langs kasteel Neubourg. Door beplanting was het kasteel niet zichtbaar. In Gulpen was een rustpost. We verlieten Gulpen langs de andere zijde van het park rondom kasteel Neubourg. Nu zagen we dat het kasteel gerenoveerd werd.

Heuvelland wandelvierdaagse 2011 De paden van de terugroute lagen deze dag op vaak korte afstand van de heenroute. Bij een smal pad met brandnetels waren we blij dat we geen korte broek aan hadden. Voorbij Euverem liepen we langs het Vosbos. We staken de Reijmerstokkerdorpsstraat over. De route voerde nu over een lange holle weg met een steile klim aan het einde. Na een kruising met een asfaltweg daalde het pad steil omlaag en vervolgden we de holle weg.

We kwamen uit op de doorgaande weg van Gulpen via Margraten naar Maastricht. We liepen tussen Klein-Welsden en Groot-Welsden door en kwamen in Gasthuis bij café ’t Plateau. Langs de Lindenstraat in Terblijt was nog een rustmogelijkheid alvorens de finish werd bereiken. Het was een mooie zonnige en droge dag geworden met een maximum temperatuur van 23 graden. Het IVV-nummer was 10905.

naar de top van deze pagina

Henri Floor