tweede dag Kempische wandeldagen Foto's van de Kempische wandel driedaagse 2011 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen fotoreportage op Picasa terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor

Kempische Wandeldagen, zondag 7 augustus 2011, route richting Mierlo.

Kempische wandeldagen 2011 We verlieten de laatste wandeldag de start in de richting van Kasteelpark en Kasteel Geldrop. Daarna liepen we door een deel van het centrum van Geldrop. De mooie wandelgedeeltes in Geldrop lopen langs de Kleine Dommel en ook deze dag liepen we langs een traject van de Kleine Dommel. We kwamen langs een oude fiat 500 met een dame op het dak. Deze dame zit er al jaren en is dus kennelijk een kunstobject. Na het oude Weverijmuseum voerde de route opnieuw langs de Kleine Dommel, een traject dat we de voorgaande dag tegengesteld hadden gelopen. En dan ziet het er toch weer anders uit.

Over de Goorstraat, de Wethouder van der Eijndenstraat en de straat Grote Bos werd Geldrop verlaten. Door een naamloos bosgebied liepen we naar de A67 snelweg en staken deze over. Na de splitsing met de kortere afstanden kwamen we, lopend langs de parkeerplaats Meelakkers langs de A67-snelweg, bij een kruisbeeld. Er stonden hier verse bloemen ten teken dat het goed wordt onderhouden.

Kempische wandeldagen 2011 We sloegen hier af en dwaalden over de Braakhuizensche Heide. Dit keer liepen we ook nog over het Rulse Laarzenpad. De nattigheid viel hier beslist mee. Het was hier volop genieten. We staken de kleine Dommel een paar maal over. In buurtschap Rul was een verzorgingspost. Volgens de routebeschrijving was deze verzorgingspost vanaf 8 uur open. Maar volgens de papieren van de organisatie ging deze verzorgingspost om 8:45 uur open. Toen de verzorgers hier om 8 uur bezig waren om de boel klaar te zetten, kwamen de eerste wandelaars al langs. Weliswaar was deze verzorgingspost op 8,7 km gelegen, maar er kon elke dag al voor 7 uur gestart worden. Buiten Rul vervolgden we het Rulse Laarzenpad. Daarbij kwamen we nog langs volkstuintjes. We kruisten meerdere keren de Kleine Dommel.

Kempische wandeldagen 2011 Nu volgde een lang pad over de Strabrechtse Heide. We konden hier volop genieten. Er liggen hier ook een aantal vennen. Zo kwamen de o.a. langs het Waschven. Bij een zandvlakte gaf de kaart aan dat hier in het verleden een galg hing vanwege de naam Galgenberg. Bij het fraaie Kiezelven, waar we maar liefst zes foto's maakten, werd Strabrechtse Heide tijdelijk verlaten.

Alvorens de wagenrust langs de A67-snelweg te bereiken, kwamen we langs het Slootjesven en het Meerloonmeer. Op de rustpost was het een drukte van jewelste, maar er was gelukkig nog wel een zitplaats vrij. Verder dwaalden we over de Braakhuizensche over af en toe MTB fietsroutes en door een verbrand heidegebied van de Strabrechtse Heide. We kruisten de A67-snelweg en via buurtschap Voortje werd het centrum van Moerlo bereikt. Hier was de grote rust in café 't Tapperijke.

Kempische wandeldagen 2011 Mierlo werd in westelijke richting verlaten. In een bosgebied lasten we nog een rust in op een bankje bij een naamloos vennetje. Verder kwamen we nog langs het Lisven in bosgebied Molenheide. Buiten Luchen was de laatste verzorgingspost. Over de Luchense Heide werd de finish bereikt. Het IVV-nummer was 16990.

Het waren weer hele mooie dagen geworden. Het was mooi wandelweer waarbij het voor 99% droog bleef. Hoewel de eerste wandeldag volgens de weerberichten de warmste dag zou worden, viel de tweede wandeldag deze eer te beurt. Wij willen de organisatie hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze tochten.

naar de top van deze pagina

Henri Floor