tweede dag Kempische wandeldagen Foto's van de Kempische wandel driedaagse 2011 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen fotoreportage op Picasa terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor

Kempische Wandeldagen, vrijdag 5 augustus 2011, route richting Nuenen.

Kempische wandeldagen 2011 Van vrijdag 5 tot zondag 7 augustus 2011 werd de Kempische Wandeldagen georganiseerd vanuit Geldrop. Er kon op vrijdag 5 augustus gestart worden over de afstanden van 15, 25, 35, 55, 75, 80 (55+25), 90 (55+35) en 110 km, waarbij opgemerkt moet worden dat de 55, 75 en 90 km niet tot de officieel georganiseerde afstanden behoorden. Wij kozen het 35 km parkoers.

We verlieten startlocatie sporthal de Kievit. Spoedig kwamen we langs de kantine van Kynologenclub De Kempen. Hier zou 's avonds de start zijn van de Kempenlandtocht. Op het aangrenzende sportterrein stonden talrijke tenten en caravans van deelnemende wandelaars. We liepen naar het Eindhovenskanaal en volgden dit tot de eerst mogelijk oversteekmogelijkheid. Daarna dwaalden we door het fraaie en particuliere terrein bosgebied Gulberg. We kwamen bij de spoorlijn Eindhoven-Venlo. Na de spoorlijn te hebben overgestoken dwaalden we door bosgebied Refelingsche Heide.

Kempische wandeldagen 2011 Het was deze dag zwaarbewolkt, maar voor 99% droog. Bij de start was nog te weinig licht voor mooie foto's, maar daar kwam nu verandering in bij het naderen van een wandelaar, die ook elke dag 35 km, maar tussendoor nog 75 km extra liep, vanwege de 110 km lange Kempenlandtocht.

We staken de A270 (Eindhoven-Helmond) over en dwaalden nu naar buurtschap Papenvoort. Daar liepen we eerst door bosgebied Papenvoortsche Heide overgaand in bosgebied Geeneindsche Heide. Op weg naar het Wilhelminakanaal kwamen we door de buurtschappen Kruisschot, 't Hof, Deense Hoek en Achterbos. Na een sluis verlieten we het Wilhelminakanaal weer.

Nu dwaalden we door bosgebied Ruweeuwsels. Opnieuw doorkruisten we een paar buurschappen, te weten Rullen en Laar. Voordat Nuenen werd bereikt kwamen we nog door bosgebied Nuenens Broek. Vlak voor de grote rust zochten we nog een supermarkt op om de nodige dorst te lessen. Omdat wij vaker aan deze tocht hebben meegedaan weten we wel ongeveer waar supermarkten zijn.

Kempische wandeldagen 2011 Na de grote rust in café Schafrath kwamen we langs de Heilige Clemenskerk. Verderop kwamen we langs nog een kerk, De Regenboog, alvorens Nuenen weer te verlaten. We kruisten de A270 en kwamen opnieuw in bosgebied Refelingsche Heide. Bij het meer Enode met openluchtzwembad was het wat droefgeestig. In het zwembad was helemaal niemand. Iedere keer als we met de Kempische wandeldagen hier langskomen zijn er bijna nooit badgasten te zien.

Door buurtschap Eeneind liepen we naar een spoorlijn en even later werd een kapelletje bereikt. Hier hadden we in het verleden ooit wel eens een wagenrust. Maar sinds jaren is deze verderop gelegen in buurtschap Coll. Maar voordat we hier kwamen zagen we de Collsche watermolen nog fraai liggen.

Na de wagenrust liepen we ruim 1˝ km over een smal pad langs de Kleine Dommel. Het Eindhovenskanaal werd weer bereikt. In buurtschap Hulst staken we het Eindhovenskanaal over via de Hulsterbrug. Nu was het nog een klein eindje alvorens de finish werd bereikt. We hadden deze dag goed doorgelopen, want we liepen de tocht in ruim 6˝ uur. Het IVV nummer was 16988


naar de top van deze pagina

Henri Floor