eerste dag van de Apeldoornse Vierdaagse derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor

Apeldoornse Vierdaagse, 2e wandeldag, woensdag 13 juli 2011

Apeldoornse vierdaagse Op woensdag 13 juli 2011 vervolgden wij even na half zeven deze vierdaagse met het 40 kilometer par­koers. We doken de bossen in, ditmaal was dat het Orderbos overgaand in het bosgebied Berg en Bos.

Na de eerste verzorgingspost dwaalden we verder door de bossen. Daarbij kwamen we verschillende ma­len door klaphekjes. Enige honderden meters van de route konden we nog naar Jachtchalet “het Aard­huis” lopen, want we liepen inmiddels in Wildpark Het Aardhuis. We waren hier al eerder, in 2006, naar toe gelopen en wisten hoever het van de hoofd­route was om het nu niet te doen. Bovendien regende het deze dag de hele dag en dan doen we in geen geval iets extra's.

We hadden inmiddels de uitgestrekte bossen van Kroondomein Het Loo betreden. Bij de overgang van bos in een heideveld stonden één van de weinige bankjes onderweg en hier besloten we een rust in te lassen.

Daarna staken we het heideveld over dat onbeschut was. Hier kwam de wind en regen schuin van rechts op ons af en dit tra­ject was bepaald niet aangenaam te lopen, Na het Uddelsche Buurtveld, een heideveld, volgde een supersmal pad langs de rand van het heideveld. Hier stopten we een paar keer om de brillenglazen schoon te maken, want het zicht werd door de re­gen­drup­pels flink beperkt.

Apeldoornse vierdaagseDoor bosgebied van de gemeente Nunspeet werd de kantine van voetbalvereniging Prins Bernhard te Ud­del bereikt. Hier was de eerste caferust.

Na deze rustpost was de splitsing met de 30 ki­lo­me­ter. Wij volgden het 40 kilometer parkoers. We doken de bossen weer in en kwamen langs een fraai vakwerkhuis. De paden die nu volgden lagen vol met plassen en dat maakte het lopen zwaar. De volgende rustpost was in de kantine van Sportpark Op de Hei­de van voetbalvereniging E.S.V. te Elspeet. Toen ik de opmerking aan een overbuurman maakte of hij ober was, bood hij voor ons ook aan om soep te ha­len, hetgeen in dank werd aanvaard.

Na een heideveld was het nu de bedoeling om over het terrein van een bungalowpark te lopen. Maar er was een parkoerswijziging en er is ons niet bekend wat de reden hiervan was. Een vorige keer was hier ook een parkoerswijziging omdat een toegangshek op slot was. Toen volgden we een fraaier alternatief. Nu liepen we langs een verkeersweg naar Uddel alvorens weer op de oorspronkelijke parkoers uit te komen.

Apeldoornse vierdaagse Het was nu niet warm zoals vorig jaar, want toen was het rond de 30 graden.

In het centrum van Uddel kwamen we weer op de hoofd­rou­te en even later bij de kantine van voetbal vereniging Prins Bernhard te Uddel. Het was hier nu heerlijk rustig. We lieten ons de groentesoep hier goed smaken.

Nu volgden we enige lange wegen door na­tuur­ge­bie­den. Daarna volgde nog de verzorgingswagen, die de­zelf­de als in het begin van de wandeling was.

Na 10½ uur lopen werd de finish om 17 uur bereikt, doordat het parkoers zo zwaar door de regen was. Het IVV-nummer was 10902.

naar de top van deze pagina

Henri Floor