tweede dag Drents Friese Woud Wandelvierdaagse vierde dag Drents Friese Woud Wandelvierdaagse terug naar het overzicht van de Drents Friese Woud Wandelvierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Foto's van de 17e Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2011 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Picasa de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor

17e Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2011

17e Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2011

Langs de Soerte in Wapse Op zaterdag 28 mei 2011 was de derde dag van de Drents Friese Wold wandelvierdaagse vanuit Die­ver. We liepen deze dag west­waarts. Door buurt­schap Kalteren werd koers gezet naar Wapse. Langs de straat Soerte stond bij de inrit van een huis de tekst Bed en Boterham. Dit is hetzelfde als een Bed & Breakfast, maar is en klinkt veel Nederlandser. In Dorpshuis Oens Huus te Wapse was op 4,6 km de eerste rustpost.

Wapse werd langs het Wapserveld verlaten. Na een boerderij volgden we een zandweg langs weilanden overgaand in een gemaaide grasweg. We staken de Wapser Aa over die misschien ook wel Vledder Aa heet en vervolgden we ons gemaaide grasweg in de richting van Doldersum.

Op weg naar de mobiele post Storklaan te Doldersum liepen we eerst langs de prachtige natuurgebieden Bouwersveld en Koelingsveld. Na de mobiele post, die op 10,8 km lag, dwaalden we door natuurgebied De Vledderhof. In dorpscentrum De Heidehoek te Vledderveen was op 14,9 km een rustpost.

Over slechts enkele, maar wel zeer lange, wegen kwamen we in Wilhelminaoord. In een weiland zagen we twee niet al­le­daag­se dieren, namelijk lama's. We kwamen bij het koloniekerkje en verlieten daarop in het achter het kerkje gelegen bos Wilhelminaoord. In Vledder werd op 22,1 km de volgende rustpost bereikt. Deze was gelegen in de kantine van voetbalvereniging BEW (Blauw En Wit) Vledder. We lieten ons de soep met balletjes goed smaken. Of waren het balletjes met soep, want er zaten maar liefst 12 balletjes in mijn soepkom.

17e Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2011

langs de Huenderweg, op weg naar de mobiele post te Doldersum Door boswachterij Vledderveld dwaalden we naar dorpscentrum De Heidehoek te Vledderveen. Deze was nu gelegen op 24,5 km. Door een ander deel van boswachterij Vledderveld werd op 28,6 km de mobiele post Storklaan te Doldersum bereikt. Nu volgde een meer open gebied. We staken de Vledder Aa weer over en bereikten de Ten Darperweg te Wapse. We kruisten een kort geleden aangelegde dassenpassage.

Bij een boerderij liepen we het erf over en aan de achterkant van de boerderij liepen we verder over een niet officieel pad over het weiland dat pal aan de bosrand grensde. Dorpshuis Oens Huus te Wapse werd weer bereikt. De afgelegde afstand bedroeg hier 33,4 km.

Door natuurgebied Berkenheuvel, als onderdeel van het Nationale Park Drents Friese Wold werd Diever weer bereikt. De totale afstand bedroeg deze dag 39,7 km. Het IVV nummer was 16911.

naar de top van deze pagina

Henri Floor