Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag. Foto's na afloop van de tocht de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Maarnsche Berg tocht

Maarnsche Berg tocht
met WS78 vanuit Maarn 
op zaterdag 19 maart 2011 Op zaterdag 19 maart organiseerde WS78 de Maarnsche Bergtocht vanuit Maarn. Wij mochten deze tocht voor WS78 uitzetten. Wij hebben hierover al eerder bericht in verslagen, zie desgewenst bij de volgende data: 23 januari 2010, 5 april 2010, 22 mei 2010, 3 juli 2010, 4 december 2010, 5 februari 2011.

In februari kwam van twee grondeigenaren bericht, dat onze geplande route problemen konden ondervinden en dat we eens moesten kijken. Ook bij het voorlopen op 5 februari kwamen we er achter dat sommige paden onbegaanbaar waren gemaakt. Het was niet altijd even duidelijk of dit kwam door afgewaaide takken en omgewaaiden bomen of dat paden opzettelijk waren dichtgegooid. In dit parkoers zaten meerdere malen smalle paden die niet op topografische kaarten staan. Deze paden waren veelal gemaakt door mountainbikers die wel wat anders willen dan gebaande paden. Boswachters willen vaak deze paden dichtgooien.

Vrijdag 4 maart kontroleerden we de trajecten waarover we informatie hadden van mogelijke problemen. Daarbij werden meerdere parkoerswijzigingen doorgevoerd. Op 12 maart liepen we de hele route nog een keer in zijn geheel voor en daarbij werden ook nog enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen werden wel verwerkt in de parkoersbeschrijving, maar niet in de ingetekende route. Op 13 maart werd de parkoersbeschrijving naar de drukker gestuurd. Diegenen, die de routebeschrijving goed hebben gevolgd, zullen geconstateerd hebben, dat bij sommige punten met de letters a, b, c enzevoort werd gewerkt. Andere punten daarentegen waren weggehaald. Zo bleef de parkoersbeschrijving zoveel mogelijk met de ingetekende route kloppen.

Maarnsche Berg tocht
met WS78 vanuit Maarn 
op zaterdag 19 maart 2011 Op donderdag 17 maart werd, na werktijd, 5 jampotten naar het desbetreffende tunneltje gebracht. De waxinelichtjes namen we op zaterdag mee. Want een uur voor starttijd begaven wij ons met de fiets op pad om te controleren of de pijlen nog op de goede plekken aanwezig waren. En bij het tunneltje aangekomen staken we de waxinelichtjes aan en plaatste deze in de jampotten. Na afloop van de tocht haalden we de jampotten met de waxinelichtjes weer op. Twee lichtjes waren opzettelijk uitgemaakt, maar de andere twee branden nog. Dat was rond 18:00 uur.

Nabij genoemd tunneltje kwamen de drie snelste wandelaars al aangelopen. Op de grote rust dronken we snel een flesje fris om snel verder te gaan. Het was de bedoeling om de wandelaars zo lang mogelijk voor te blijven, want de meeste van hen lopen zonder routebeschrijving. En als er dan een pijl ontbreekt lopen ze verkeerd. Op de koffiepost aangekomen moesten we toch wat meer aan ons zelf denken en een iets langere rust nemen.

We hadden inmiddels al een telefoontje ontvangen dat wandelaars na de koffiepost verkeerd waren gelopen. Zowel op de heenroute als de terugroute waren opvallend veel pijlen verwijders nabij camping het Grote Bos. Tussen 31½ km en 34 km van de routebeschrijving waren op vier punten pijlen weggehaald waardoor wandelaars verkeerd konden lopen. Vooral de snelle jongens en meisjes zullen van deze weggehaalde pijlen problemen gehad kunnen hebben.

Maarnsche Berg tocht
met WS78 vanuit Maarn 
op zaterdag 19 maart 2011 Deze dag stond ook in het teken van Coos Verburg. Bij deze tocht haalde zij als eerste vrouw de magische grens van 12.000 WS78 km’s. Een overzicht van de door ons gelopen WS78 tochten vindt u HIER.

Zowel tijdens als na afloop van de tocht konden we talrijke complimenten in ontvangst nemen.

Wij hebben aan diverse wandelaars gevraagd of wij foto’s van hun website mochten halen. Een aantal van deze foto’s treft u HIER met bronvermelding

Verslagen in woord en/of beeld treft u hieronder:
Monique, Hans Noordover, Roland Weijers, ws78.nl en Jo Leijtens.
WS78 nu ook op YouTube.

Op zaterdag 26 maart liep ik alleen de tocht na. Ik was benieuwd hoeveel pijlen er nog op het parkoers waren achtergebleven en of er afval lag van wandelaars. Wat betreft achtergebleven pijlen: ik trof welgeteld 1 pijl en dat was een afgescheurde pijl die langs het pad van de route lag. Wat dit betreft moet ik alsnog een groot compliment aan de pijlophalers brengen.

naar de top van deze pagina

Henri Floor