derde dag van de Heuvelland wandel4daagse Foto's van de Heuvellandvierdaagse 2009 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen fotoreportage op Picasa overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van vierdaagsen en driedaagsen en tweedaagsen op de homepage van Henri Floor de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor

Heuvelland wandelvierdaagse 2010
23e Heuvelland 4daagse 2010, 4e wandeldag - Groeveroute.

Op zondag 15 augustus 2010 is het alweer de laatste dag van deze vierdaagse. De eerste drie dagen hebben we mooi weer gehad, maar voor deze dag is regen voorspeld. Het was bij de start nog droog. Berg en Terblijt werd in westelijke richting verlaten. Al spoedig kwamen we in bosgebied De Dellen. Daarna liepen we onder de A79 snelweg door en werd Meerssen bereikt. De Basiliek ligt op korte afstand van de route. We besloten de basiliek van dichterbij te bekijken. De voordeur was echter (nog) op slot, zodat we de kerk niet van binnen konden bekijken. We zijn er al heel vaak met deze vierdaagse ingeweest, maar het is iedere keer mooi om er even in geweest te zijn.

De wandelroute vervolgend kwamen we door het Proosdijpark met een fraai theehuisje (niet openbaar). Over de Gasthuisstraat en Humcoverstraat werd Meerssen verlaten. Vlak voor het vliegveld worden we door twee Friezen ingehaald die ons prompt daarop op de foto zetten We staken de A2-snelweg half over, namelijk alleen het weggedeelte Maastricht-Sittard. Daarop werd de eerste rustpost bereikt.

Heuvelland wandelvierdaagse 2010

Maastricht Na de rust staken we de A2-snelweg (wegdeel Sittard-Maastricht) over. Door de noordkant van Bunde liepen we naar en later tijd lange tijd door het Bundebos met steile hellingen. Na kruising van de spoorlijn daalden we af en liepen door Oostbroek. We liepen inmiddels in de eerste regenbui. Langs de westkant van Geulle zetten we koers naar het Julianakanaal. Bij Broekhoven verlieten we het Julianakanaal en in Hussenberg werd de tweede rustpost bereikt. Over een asfaltweg liepen we verder naar Moorveld en passeerden de plaatselijke kerk.

De route voerde verder over de Snijdersberg en opnieuw wandelden we weer lange tijd door het Bunderbos. De route voerde meer dan een km langs de spoorlijn Bij Huize Paardenstal in Kasen werd de verharde weg weer bereikt en even later de 3e en laatste rustpost. Langs de noordoostkant van Meerssen liepen we nu bergopwaarts in de richting van buurtschap Raar. Bij een bankje besloten we een rustpauze in te lassen ondanks het feit dat het regende. Maar we hadden inmiddels de regenkleding aangetrokken en dan is een natte bank niet zo erg.

Heuvelland wandelvierdaagse 2010

Bunde We zetten koer in de richting van Vroenhof. Maar de A79 snelweg voorkomt dat we Vroenhof ook bereikten, want voor de snelweg sloegen we af om bij de Geul onder de snelweg door te lopen. Door bosgebied De Dellen liepen we terug naar de finish. Bij de finish stonden lieftallige dames rozen uit te delen. Een informatiebordje gaf aan, dat we onze startkaart moesten laten zien voor het in ontvangst nemen van de roos. Maar door de inmiddels gestaag vallende regen werd nu niet om de startkaart gevraagd. Het had in de ochtend al wat geregend maar rond 2 uur gingen de hemelsluizen open en na een uurtje werd de finish drijfnat bereikt. We hadden deze dag in onze rugzak een extra plastic zak meegenomen om de oorkonde, de medaille en de stikkers zo droog mogelijk te kunnen vervoeren. Het IVV-nummer was 10908
naar de top van deze pagina

Henri Floor