tweede dag Kempische wandeldagen Foto's van de Kempische wandel driedaagse 2010 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen fotoreportage op Picasa terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor

Kempische Wandeldagen, vrijdag 6 augustus 2010, route richting Heeze

Kempische wandeldagen 2010, 

Strabrechtse Heide Op vrijdag 6 augustus 2010 begonnen wij aan de Kempische driedaagse. Voorgaande jaren liepen wij steeds het 35 km parkoers, maar dit jaar werd dat de 25 km. Vlak voordat wij de Kleine Dommel over staken zagen we langs de oever een kudde schapen. We dwaalden door een buitenwijk van Geldrop en weldra kwam ons 't Geluk tegemoet, want we liepen door een straat met de naam 't Geluk. We kwamen langs een oud fabriekscomplex dat te huur stond. Langs de oostkant van Zes Gehuchten kwamen we door Genoenhuis. Even verderop staken we de A67 snelweg over. Toen we de brug over de A67 waren overgestoken, keken we achterom en zagen twee dorpsgenoten die we vervolgens op de gevoelige plaat vastlegden.

Kempische wandeldagen 2010, 

Strabrechtse Heide Na de splitsing met de 15 km liepen we over de Groote Heide. Opvallend hier was dat we hier geen heide zagen, maar de benaming Groote Heide zal wel uit het verleden dateren, toen hier wel heide groeide. Onze wandeling over de Groote Heide ging over in de Kreylse bossen. Daarna werd de Strabrechtse Heide bereikt. In het nieuws was een paar maanden tevoren bekend gemaakt dat hier een grote heidebrand is geweest. Onze route voerde door een ander deel van de Strabrechtse Heide dat niet door vuur was aangetast en wij zagen ook geen enkele schroeiplek. We staken de Kleine Dommel of Rul (weer) over. Voordat we Heeze en voordat we de grote rust bereikten, zagen we in een weiland een heleboel geiten. Ze lieten zich ook horen en mekkerden er flink op los. Toen we naar een ander hek van hun weiland liepen, kwamen ze daarnaar toe gelopen en mekkerden verder.

Kempische wandeldagen 2010, 

Strabrechtse Heide Op 13,3 km was de grote rust in debrug-heeze.nl. Vlak voordat we het riviertje Groote Aa overstaken kwamen we langs een huis waar de voortuin totaal met gras vergroeid was en naar de voordeur liep een smal en zo te zien weinig gebruikt pad. De rust lag tussen Heeze en buurtschap Ginderover.

Na de rust kwamen we in het centrum van Heeze en zagen dat de deur van de RK kerk open stond. We besloten de kerk van binnen te bezichtigen. Dat hadden we een vorige keer ook al eens gedaan, maar de kerk is van binnen zo imposant groot, dat we toch besloten de kerk nogmaals te bekijken. Er was vrijwel geen verlichting in de kerk waardoor het er erg donker was. Een paar vensters zorgden voor daglicht en enkele kaarsen brandden. Wij staken er ook een aan. Tegenover de kerk lag cafe De Koffer, waar ook warm gegeten kon worden. We bekeken de menukaart en besloten er 's-avonds warm te eten.

Kempische wandeldagen 2010, 

Braakhuizensche Heide Door de buurtschappen Kruis, Oudemolen en Muggenbos werd Heeze verlaten. We kwamen langs een zijstraat met de naam Doortje van de Konijnenberglaan. Na boerderij Willemshoeve liepen we opnieuw over de Groote Heide. Nu zagen we hier wel heide. Hier was op 19,7 km een wagenrust. Verschillende wandelaars lieten zich hier nog gewillig fotograferen. Later liepen we ook nog over de Stratumse Heide Nadat we de A67 waren overgestoken liepen we langs de westkant Zes-Gehuchten en Riel naar finish. Het IVV nummer was 16687.

Ons onvernachtingadres was dit jaar niet zo comfortabel. We troffen bij de Stichting Vrienden op de Fiets ditmaal een zolderkamer met een schuin dak over bijna de gehele kamer. We konden vrijwel nergens rechtop staan. Samen met 4 andere wandelaars moesten we gebruik maken van 1 doucheruimte met WC. Er was dus ook maar 1 WC. Voor ons was dit mede een reden om naar de start van de 110 km lange Kempenlandtocht te gaan kijken. Want hieraan deden diverse bekende wandelaars aan mee. In totaal deden 38 wandelaars mee.

naar de top van deze pagina

Henri Floor