vierde dag Drentse Wandel Vierdaagse 2010 vierde dag Drentse Wandel Vierdaagse 2010 Terug naar het overzicht van de Drentse Wandel Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Foto's alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Picasa de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor 22e Drentse Wandel vierdaagse


22e Drentse Wandel vierdaagse 2010 tweede wandeldag, vrijdag 14 mei 2010.

We verlieten de start in westelijke richting. Na het bereiken van de weg Schaapstreek werd de N34 gekruist via een viaduct. Door boswachterij Odoorn dwaalden we wisselend door bos en over heide. Op het heideveld zagen we in het verlengde van een pad wandelaars lopen, die de eerste rustpost al gehad hadden. De eerste rust werd bij Poolshoogte bereikt. Het herbouwde restaurant was nu geheel af. Het vorige exemplaar was door brandstichting verwoest. We waren dan ook wel verbaasd dat het nieuwe restaurant een rietendak had. In het rietendak was de naam Poolshoogte verwerkt. Bij Poolshoogte was een heuvel waarop een uitkijktoren stond. Coos en ik lieten ons de koffie en een bekertje met ananas goed smaken. Dezelfde man die tijdens de Apeldoornse vierdaagse akte de presence geeft met zijn fruitwagen was deze dag, evenals de derde wandeldag hier aanwezig. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 5,82 km.

We dwaalden nog een tijd door boswachterij Odoorn. We verlieten het bosgebied en via de Achterweg werd de vaart Borger Zijtak bereikt. Door het rustige weer weerspiegelde bomen en huizen fraai in dit water.

22e Drentse Wandel vierdaagse 2010 We kwamen in Schoonoord bij het openluchtmuseum Ellert en Brammert. Via de achteringang kwamen we bij de herberg, waar de 2e rustpost was. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 13,93 km.

We besloten een rondwandeling door het openluchtmuseum te maken. Het was er erg rust. De overige wandelaars schenen geen belangstelling hiervoor te hebben. Het kost natuurlijk wel tijd en als je de tocht binnen een bepaalde tijd wilt afleggen, dan kan je een extra rondwandeling natuurlijk makkelijk laten schieten.

We dwaalden verder door boswachterij Sleenerzand. Ook na kruising met het Oranjekanaal dwaalden we door boswachterij Sleenerzand . Uiteindelijk kwamen we weer bij het Oranjekanaal uit en volgde dit nu tot de eerst mogelijke oversteek. Ondertussen hadden we al uitzicht op Kuierpadtien gekregen. Want hier, in Wezuperbrug, was de 3e rust in het restaurant van de camping. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 23,56 km. Er was bij het restaurant een binnenzwembad. Dat was nu wel zo aangenaam, aangezien de buitentemperatuur op ongeveer 12 graden bleef steken.

22e Drentse Wandel vierdaagse 2010 We verlieten deze rust over het terrein van de camping. Opnieuw dwaalden we door boswachterij Sleenerzand. Uiteindelijk bereikten we de N376 die we gelukkig maar even volgden. Na bosgebied Schoonloo werd het bosgebied verlaten. We liepen nu op de Bosweg en bij een boerderij was een partikuliere verzorgingspost ingericht. We lieten ons de fruitsalade prima smaken. Toen ons werd gevraagd welke afstand we liepen, werd geantwoord met ”o, dat zit u nu halfverwege". Want ze hadden de informatie dat we hier op 19,7 km zaten. En 19,7 km is praktisch de helft van 40 km. Nadat we de fruitsalade hadden opgegeten en klaar voor vertrek waren, pakten we onze GPS en stelden vast dat onze afgelegde afstand 29,7 km bedroeg. De informatie, die ze bij de partikuliere verzorgingspost hadden, sloeg dus op het 30 km parkoers.

Een paar honderd meter verderop werd een andere partikuliere verzorgingspost net opgeheven. Een paar km verderop werd voor ons de 5e rustpost bereikt bij herberg Lucy’s Inn te Eesergroen. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 32,76 km. Ons kwam deze rust heel bekend voor, want het was ons onderkomen tijdens deze vierdaagse. We troffen hier nog een wandelaar, die plannen heeft om op 1 december 2010 in Gibraltar te beginnen aan een wandeling en na 250 tot 300 dagen wil finishen aan de Noordkaap. Per dag wil hij ongeveer 25 km lopen. Bij het plaatsen van dit verslag op mijn website had hij nog niet zijn interadres doorgegeven, waarop meer informatie over deze tocht staat. Wel kan ik nog zeggen, dat hij zich wil laten sponsoren ten gunste van Kika.

Over Witkoelenweg werd buurtschap Eesergroen weer verlaten. We kwamen weer in boswachterij Odoorn en hadden daarop onze laatste rust bij Poolshoogte Daarna was het nier ver meer naar de finish. De totale afstand bedroeg deze dag 43 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor