vierde dag Drentse Wandel Vierdaagse 2010 Terug naar het overzicht van de Drentse Wandel Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Foto's alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Picasa de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor 22e Drentse Wandel vierdaagse


22e Drentse Wandel vierdaagse 2010 eerste wandeldag, donderdag 13 mei 2010.

Het had op woensdag 12 mei gestroomd van de regen. Dit was de 2e dag van de elfstedentocht. Tijdens die tocht regende het van 7 uur 's-ochtend tot half twee in de middag, dus 6˝ uur. Die regen had zijn sporen ook nagelaten op de parkoersen in Odoorn. Bij de start was het dan ook nat en modderig. Wij waren om ongeveer half acht gestart.

De eerste paar uur hadden we af en toe lichte motregen. Na de Torenweg sloegen we af over een zandweg en zetten daarna koers naar de N34 verkeersweg. We haalden "sinterklaas" in die met een dame liep. Deze dame sprak mij aan waarom de foto, die ik op de laatste WS78 tocht vanuit Maarn had gemaakt, niet op mijn website had plaatst. Ik maakte haar attent op het feit dat niet al mijn foto's geplaatst worden. Ze moeten voldoende scherp zijn. Ik maakte van de gelegeheid gebruik voor een herkansing. Nu staat ze er twee maal op. Samen met "sinterklaas".

We kwamen door buurtschap Kibbelveen Vervolgens zetten we koers naar spartelvijver Kibbelkoele. 22e Drentse Wandel vierdaagse 2010 Hier was, midden in het bos, bij een parkeerplaats, de eerste rustpost. Deze rust trok ons niet erg, want het was wel heel koud om nu buiten te zitten. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 8,15 km We kregen hier op afstand het meertje/spartelvijver te zien.

We kwamen op de N376 uit en volgde deze in de richting van Noord Sleen. Via 2 rotondes staken we de N381 over. Bij de eerste partikuliere verzorgingspost troffen we een wandelechtpaar uit Heerlen. Aan de westzijde van Noord Sleen sloegen we af en volgden de Zweeloerstraat, het Hogezand en over de Groningerweg, waarover het Pieterpad voerde bereikten we Sleen.

In Happerij de Linde te Sleen was de eerste binnenrust. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 10,99 km. Omdat wij de 40 km liepen, maakten we nu een lus van 10 km om daarna weer bij dezelfde uitbater terug te komen. We verlieten Sleen langs molen De Hoop en sportvelden. We liepen nu langs de Jongbloedvaart. Verderop sloegen we af over de straat De Zwellings. We liepen hier op relatief korte afstand langs recreatiepark Emmerstrand.

Na nog een slinger door buurtschap Diphoorn werd Happerij De Linde weer bereikt. 22e Drentse Wandel vierdaagse 2010 De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 20,69 km. Na deze rust werd de bebouwde kom spoedig verlaten. Maar vlak daarvoor zagen we links een mooi gebouw staan. Het was De Brink, het voormalige stadhuis van Sleen, met in de voorgevel het fraaie voormalige gemeentewapen.

Langs de begraafplaats werd Sleen verlaten. We staken de N376 over en nu werd koers gezet naar Noord Sleen. We waren op de heenweg door het westelijke deel van Noord Sleen gekomen. Maar nu kwamen we in het centrum. Bij cafe restaurant Wielens werd de vierde rustpost bereikt. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 24,37 km.

Over de Odoornerweg werd Noord Sleen nabij een school verlaten verlaten. We liepen door een tunnelk onder de N381 door. In de tunnel riepen we nog joehoe. We hoorden hem/haar wel maar we zagen hem/haar niet. Door boswachterij Sleenerzand werd nu koers gezet naar 't Haantje. Langs de kant van de weg, op de oprit bij een huis zagen we nog een oude Fiat 500 uit 1963 staan. Hij zag er nog prachtig uit. Volgens de RWD stond deze auto sinds 1985 op naam van de huidige eigenaar.

Daarop werd buurtschap 't Haantje bereikt met een gelijknamig café restaurant. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 28,39 km. We kochten een kommetje soep, dat in een plastic bakje werd geserveerd en waarvoor 3 euro werd gevraagd.

We vervolgden onze wandeling langs het Oranjekanaal. We kwamen opnieuw door buurtschap Kibbelveen. Nu voerde de route door boswachterij Sleenerzand. Daarna werd koers gezet naar Odoornerveen. In Dorpshuis De Miet was de laatste rustpost. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 36,59 km.

Door Boswachterij Odoorn en over de Schaapstreek werd de finish bereikt. De totale afstand bedroeg 45 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor