Vorig verslag Terug naar het overzicht van de E8 trajekt Rothenburg ob der Tauber - Riedenburg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum: zaterdag 26 september 2009
traject: Riedenburg - Regensburg (bus) Regensburg - Driebergen/Zeist (trein)
afstand: 950 km (trein)

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 De vorige avond had ik leukoplast van mijn voeten gehaald. De sporen van 6 tot 7 blaren waren nog duidelijk zichtbaar. Na het ontbijt van half acht begaven we ons naar het centrum van Riedenburg en zochten de plek op waar onze bus naar Regensburg zou vertrekken. We hadden ruim de tijd en keken nog wat in Riedenburg rond. Vooral de plaatselijk kerk was indrukwekkend mooi. Bij een café Konditorei dronken we nog koffie en aten er wat lekkers bij. Daarop begaven we ons naar de bus, die er om 9.20 al stond er waar al zo'n 15 mensen inzaten.

Om 9.32 uur vertrok onze bus. Onderweg waren er nog problemen. We zaten in een zogenaamde Freizeitbus die alleen in de zomer op zaterdag, zon- of feestdagen reed en aan de bus was een aanhanger gekoppeld voor fietsen. Halverwege rolde een wiel van de aanhanger af en de enige fiets die er opstond was inmiddels ook van de aanhanger verdwenen. We reden met de bus niet terug om te kijken of de fiets ergens langs de kant lag. Een eind verderop werd de aanhanger afgekoppeld en met een vertraging van een kwartier kwamen we rond 10.45 uur in Riedenburg aan.

Onze trein naar Würzburg vertrok om 12.32 uur. Rond 11.30 kwam een trein met voetbalsupporters aan. Met spreekkoren verlieten ze de trein en in groepsverband liepen ze naar het centrum van Riedenburg. Er was politie op de been.

In 2 uur reden we met de trein naar Würzburg. Na een overstaptijd van 7 minuten reden we in ongeveer 2 uur met de trein naar Hannover. Met een overstaptijd van 8 minuten reden we in 3 uur met de trein naar Deventer. Hier stapten we over op de trein naar Arnhem. In Arnhem moesten we treinkaartjes naar Driebergen-Zeist kopen. In Driebergen besloten we de laatste 2,5 km naar huis te lopen. Rond 21.45 kwamen we thuis aan.

Zowel in Duitsland als in Nederland zagen we eenmaal een ree lopen.

naar de top van deze pagina
Henri Floor