Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de E8 trajekt Rothenburg ob der Tauber - Riedenburg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum: donderdag 24 september 2009
traject

:

Unteremmendorf - Kratzenmühle - Praundorf - Badanhausen - Hirschberg -
Beilngries - Töging
afstand: 21 ½ km
wandeltijd: 7¼ uur.
Hoogten : - meter
Weer: in de ochtend zonnig en droog,
Temperatuur: 21 graden. In de namiddag een aantal regendruppels en 18 graden.
Topo Karte(n) 1:25 000: TK25 Beilngries - 6934, Kipfenberg - 7034, Dietfurt an der Altmühl - 6935
overnachtingadres: Pension Maria Stocker, Angerstr. 7 a 92345 Dietfurt/Töging ( 08464/61907.
Overnachtingprijs: € 46 per nacht
Uitgaven:Unteremmendorf : overnachting + avondeten € 96,40;
Hirschberg : koffie € 8,00;
Töging : koffie en appelgebak 10,00, avondeten €35,40 in
www.gasthaus-zum-schlosswirt.de/.

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 Ons overnachtingadres in Unteremmendorf was een rustig verblijf. Mede daardoor konden we pas om kwart voor acht ontbijten. Naar Kratzenmühle was een vlakke route. Bij een camping zagen we nog een Nederlandse auto met caravan. Vlak na Praundorf was het een vlak parcours naar Badanhausen. Daarna steeg ons pad geleidelijk naar Hirschberg. Hier maakten we foto's van kasteel Hirschberg. We liepen haast om de plaats Beilngries heen en dan om de noordzijde. Op een bankje langs het Main-Donau kanaal hadden we onze lunch. Een schip uit Krimpen aan de IJssel voer langs. We verlieten Beilngries aanvankelijk over een steil pad naar boven.

Nu volgde een heel lang pad door bosgebied. Eenmaal hadden we zicht op het plaatsje Köttingwörth. Ons eindpunt deze dag was Töging. Om kwart voor vier kwamen we op ons overnachtingadres aan. De eigenares stond in de garageopening naast haar moeder die op een stoel zat en warm was aangekleed.

We liepen naar het plaatselijke Gasthof en wij dronken er koffie. 's-Avonds kwamen we er nog een keer om te dineren.

naar de top van deze pagina
Henri Floor