Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de E8 trajekt Rothenburg ob der Tauber - Riedenburg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum: woensdag 23 september 2009
traject: Böhming - Kipfenberg - Kinding - Unteremmendorf
afstand: 18 km
wandeltijd: 8¼ uur.
Hoogten : 380 - 530 meter
Weer: het eerste uur mistig, nevelig en fris.
Temperatuur: 21 graden
Topo Karte(n) 1:25 000: TK25 Kipfenberg - 7034.
overnachtingadres

:

Gasthof-Pension Georg Zimmermann, Unteremmendorf 5,
85125 Kinding, ( 08467/279
Overnachtingprijs: € 54 per nacht
Uitgaven

:

Böhming overnachting € 38,00; Kipfenberg bakker € 6,90 + € 9,80;
Kinding ARAL benzinepomp € 13,64.

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 We hadden aan de rand van Böhming overnacht, vrijwel aan de rand van de Panoramaweg. Spoedig verlieten we het fietspad en voerde de route fraai door bossen. We kwamen langs een oude Romeinse uitkijkpost. Hier troffen we een man uit Landshut. Hij liep alleen en had de vorige dag 40 km gelopen Wij hadden de vorige dag 21 km in 8 ½ uur gelopen. De afdaling naar Kipfenberg was redelijk steil. Op de kruising met een asfaltweg die naar Kipfenberg liep, volgden we deze weg naar het centrum om brood en limonade te kopen. We troffen hier de groep dames met een man die we de vorige dag bij de bushalte van Gasthof Zum Raben in Arnsburg hadden getroffen. Zij liepen ongeveer 25 km per dag. Na de koffie begaven we ons weer op pad. We liepen dezelfde weg Kipfenberg weer uit en pakten de Panoramaroute weer op. Nabij Enkering hadden we een fraai panorama.

In Kinding hadden we bij een ARAL benzinepomp een rust. Verderop in Kinding zagen we bij verschillende uitbaters fietsers zitten. Buiten Kinding liepen we weer naar een bos en dwaalden daar lange tijd door. Nabij Unteremmendorf daalde het pad zo steil, dat we besloten hier terug te lopen en de asfaltweg naar Unteremmendorf, die we eerder waren overgestoken, nu te volgen. Bij dat steile pad waar we omkeerden, zagen we nog een poort in een rots. Coos gleed hier nog even uit en dacht even dat ze haar enkel verzwikt had. Maar het viel achteraf gelukkig mee.

In Unteremmendorf overnachtten we in Gasthof Zimmermann. Toen we Unteremmendorf inliepen zagen we noch twee Drachenvliegers, een soort parachutisten. We bekeken de plaatselijke kerk. In ons overnachtingadres wasten we nog ons haar en dineerden daarna in het hotel.

naar de top van deze pagina
Henri Floor