Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de E8 trajekt Rothenburg ob der Tauber - Riedenburg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum: maandag 21 september 2009
traject: Breitenfurt - Attenbrunnmühle - Obereichstätt - Rand Landershofen - Pfünz
afstand: 18-20 km
wandeltijd: 8 uur.
Hoogten : 395 - 520 meter
Weer: zonnig en warm
Temperatuur: ongeveer 24 graden
Topo Karte(n) 1:25 000: TK25 Bieswang - 7032, Titting - 7033, Dollnstein - 7132, Eichstätt - 7133.
overnachtingadres: Pension Johann Osiander, Sandweg 11, 85137 Walting / Pfünz, ( 08426-524
Overnachtingprijs: € 42 per nacht
Uitgaven


:


Breitenfurt overnachting € 50,00,
Obereichstätt limonade+bananen €7,75;
Eichstätt koffie € 10,20, ansicht € 0,40, postzegels € 7,00

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 We hadden weer goed geslapen. We werden ditmaal door de wekker wakker. Na een uitvoerig ontbijt begaven we ons rond kwart voor negen op pad. Eerst volgden we een fietspad. Later kwamen we weer op onze officiële wandelroute uit. Op een bank zat hier de man, die ook in ons overnachtingadres had geslapen en nu zijn fietskaart bestudeerde. Hij wilde eigenlijk nog naar Regensburg fietsen, maar hij moest aan het eind van de dag wel met fiets en al weer thuis in Stuttfgart zijn.

Verderop verlieten we de officiële route omdat de route over een steile helling liep. In Obereichstätt kochten we limonade en bananen in de enige winkel in die plaats. Vanwege de zon liepen we al flink te zweten. Buiten Obereichstätt klopte de ingetekende route niet en zagen we alleen nog de Main/Donau markering. We besloten deze aanvankelijk te volgen omdat dit ook meestal dezelfde route als de E8 was. Toen de Main/Donauweg nabij het Jura-museum afsloeg besloten wij via een eigen route weer op onze ingetekende route te komen. We kwamen langs een school die net uitging. Scholieren van rond de 15 jaar. Vrijwel elk meisje was anders gekleed als de andere en het was wel een mooi gezicht om daar naar te kijken.

In Eichstätt liepen we door het centrum. Bij Konditorei Stadtcafé, Fam. Müller, Marktplatz 5, 85072 Eichstätt, tel. 08421-2698 dronken we koffie en aten er een gebakje bij. In de naburige winkel kochten we nog een kaart om naar mijn werk op te sturen. Bij het postkantoor kochten we nog postzegels voor onze verzameling. Aan de rand van Eichstätt troffen we de Panoramawegmarkering weer. Langs buitenwijken verlieten we Eichstätt. Over voornamelijk veldwegen liepen we naar ons overnachtingadres in Pfünz. Het plaatselijke restaurant voor ons avondeten was gesloten op maandag. Door de eigenaar van ons overnachtingadres werden we naar Landgasthof Hotel Pröll, Am Haselberg 1, 85072 Eichstätt-Landershofen, tel. 08421-98830 gebracht. Na een telefoontje onzerzijds werden we daar ook weer door hem opgehaald.

naar de top van deze pagina
Henri Floor