Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de E8 trajekt Rothenburg ob der Tauber - Riedenburg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum : zondag 13 september 2009
traject: Gammesfeld - Hausen am Bach - Reinsbürg - Reubach - Weikersholz - Wallhausen.
afstand: 17 km
wandeltijd: 6¾ uur
Hoogten : 420-473 meter
Weer: half bewolkt
Temperatuur: 18 graden. In de zon af en toe veel warmer.
Topo Karte(n) 1:25 000: TK25 Schrozberg-Ost - 6626, Rot am See - 6726.
overnachtingadres

:

Brauereigasthof Schwarzer Adler/Ruthilde Schwarz, Kirchberger Straße 1, 74599 Wallhausen, ( 07955/2209.
Overnachtingprijs: € 54 per nacht
Uitgaven: Gammesfeld overnachting € 74,00; Hausen am Bach - 4 koffie € 4,00

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8 Het ontbijt was niet bepaald uitgebreid. Maar toen we moesten betalen, bleek de overnachting niet duur te zijn, namelijk € 35. Voor volpension betaalden we, inclusief drankjes (o.a. 4 glazen rode wijn) € 74. Rond half negen verlieten we Gammesfeld. De baas van het overnachtingadres wees ons een kortere en mooiere aanlooproute om weer op ons pad uit te komen. Na een uur lopen kwamen we in Hausen am Bach. Het plaatselijke café (Karin Voigt, Landstrasse 39, 74585 Hausen am Bach, tel. 07958-8196) was open en we dronken er ieder 2 koppen koffie voor € 1 per kop. In het volgende bos week de gemarkeerde route af van de ingetekende route. De oorspronkelijke route was dichtgegroeid. Hier troffen we nog 4 reeën nadat Coos eerder vermoedelijk een vos had gezien.
Na Reinsbürg volgde spoedig Reubach, maar in beide dorpen was geen café. Voor Reinsbürg hadden we in het bos nog een rust en nuttigden onze lunch, inclusief een ei en enige pruimen van ons meegenomen lunchpakket. Nabij Weikersholz kwamen we nog langs twee boerderijen met talrijke kalkoenen. In Wallhausen kwamen we om 15.15 uur aan bij Hotel Schwarzer Adler. We bekeken de plaats wat. Nadat het eerst half bewolkt was geweest, werd het nu zwaar bewolkt. En de temperatuur daalde daardoor ook. Daarna dronken we nog koffie in Schwarzer Adler. Daar aten we 's avonds ook warm. De kamer van ons overnachtingadres lag in een ander gebouw als Hotel Schwarzer Adler zelf.

naar de top van deze pagina
Henri Floor