eerste dag van de Heuvelland wandel4daagse Foto's van de Heuvellandvierdaagse 2009 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van vierdaagsen en driedaagsen en tweedaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 22e Heuvelland 4daagse 2009, 4e dag, de panorama-route
Heuvelland wandelvierdaagse 2009 Na de start liepen we op zondag 16 augustus 2009 langs de Rijksweg in de richting van Valkenburg. Bij de afslag naar Terblijt volgden we de route dwars door Terblijt. Over de Maastrichterweg, een veldweg, werd koers gezet naar Sibbe. Even voor het centrum van Sibbe kregen we uitzicht op het Sibberhuuske.

In Sibbe was een appel/bananen post. We mochten zowel een banaan als een appel nemen. Door het St. Jansbosch werd de rustpost in Oud Valkenburg bereikt. Dit was deze dag de enige rustpost waar we melk konden krijgen.

We verlieten Oud Valkenburg over de Kapellekensweg, ook een veldweg. We liepen nu door het Gerendal, maar de route voerde niet langs de OrchideeŽn tuin. Over de flanken van de Keuterberg werd camping De Gele Anemoon bereikt. Hier voerde de route verder langs de Geul naar Wijlre. Hier kwamen we langs de fraaie watermolen, die volop in bedrijf was

Na de 2e rustpost in Wijlre voerde de route verder via Elkenrade en Eyserheide en op korte afstand langs Trintelen naar Eys. Hier was de 3e rustpost. Daarna liepen we weer terug naar Wijlre alwaar de 4e rustpost was.

De route voerde nu langs de spoorlijn langs de plaatsen Wijlre en Etenaken naar Fromberg. Via Opscheumer werd Schin op Geul bereikt. Langs de rijksweg werd vanaf Strucht Oud Valkenburg weer bereikt voor de laatste rustpost. Langs de kastelen Schaloen en Genhoes werd het witte bruggetje over de Geul bereikt nabij de drie Beeldjes. In Valkenburg kwamen we op korte afstand langs kasteel Oost. In Valkenburg voerde de route door het centrum en volgde daarbij grotendeels de loop van de Geul.

Bij de voormalige bierbrouwerij werd Valkenburg weer verlaten. In de Geul zagen we koeien in het water lopen voor verkoeling. We volgden de Geul tot aan Geulhem en via een steile weg werd de laatste berg bedwongen. Vlak voor de finish werd ons, op vertoon van onze deelnemerskaart, een roos aangeboden. Het was opnieuw een mooie wandeldag geworden. Deze dag zaten er echter wel veel verharde wegen in het parkoers. Maar met deze panoramaroute hadden we talrijke panorama's gezien. Het IVV-nummer was 10908. Rond kwart over vijf werd de finish bereikt. We willen de organisatie met alle vrijwillgers weer hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze tocht. Wij liepen deze tocht voor de 21e keer.
naar de top van deze pagina

Henri Floornaar de top van deze pagina