eerste dag van de Heuvelland wandel4daagse derde dag van de Heuvelland wandel4daagse Foto's van de Heuvellandvierdaagse 2009 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van vierdaagsen en driedaagsen en tweedaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 22e Heuvelland 4daagse 2009, 3e dag, de groeve-route
Heuvelland wandelvierdaagse 2009 zaterdag 15 augustus 2009 volgden we de groeveroute. Groeveroute was althans de naam van deze dagwandeling. Want een groeve hebben we niet echt bewust gezien. De weersvoorspelling luidde: maximaal 29 graden.

Vanwege een te verwachte steile trap in de lus van de 42 km, de vermoeidheid van de twee voorgaande dagen en de verwachte warmte besloten we de 28 km te lopen.

Door natuurgebied de Eerssener Dellen werd koers gezet naar de voormalige groeve Curfs die omgetoverd wordt tot een natuurgebied. We kregen fraaie doorkijkjes op Maastricht en Amby. In Meerssen voerde het parkoers langs het fraaie stationsgebouw, het Proostdijpark en de basiliek.

In de basiliek heerste een enorme rust. We zagen hier maar 2 andere wandelaars. Na de eerste rust in Meerssen liepen we de A2-snelweg over nabij vliegveld Maastricht-Aken. Over de Kruisberg en door het Bunderbos, een hellingbos, werd de gevreese steile trap toch al in de 28 km route bereikt.
Het Bunderbos is een oase van van vele bronbeekjes en een geweldige flora en fauna.
We hadden gedacht dat deze steile trap in de lus van de 42 km zat. Voor ons liep een man van rond de 80 die de afdaling over de steile trap ook niet zo zag zitten. Een man in een achterop komende groep wandelaars merkte dat de man van rond de 80 tegen de passage opzag. Hij bood hulp aan en al steunend liep de man toch naar beneden. Wij besloten meteen aan te sluiten.

We bereikten de spoorlijn van Maastricht naar Roermond en volgden deze aan wisselende zijden. Door Oostbroek werd Geulle bereikt.
Geulle is een verdeeld dorp, een hoger deel en een lager gelegen deel. De Snijdersberg en de Slingerberg verbinden de twee gedeelten met elkaar. Het derde deel het "Oud Geulle" ligt iets buiten het dorp in de kleinere kern "Geulle aan de Maas". en ligt aan de andere kant van het Julianakanaal.
Hoewel we de steile trap nu toch al gehad hadden, besloten we toch om het 28 km parkoers te blijven volgen omdat we ons hierop hadden ingesteld. Via het Armenbos en het Bunderbos liepen we via Kasen weer terug naar de bruggen over de A2 nabij vliegveld Maastricht-Aken en verder door naar Meerssen.

Na de laatste grote rust liepen we via Raar in de richting van de A79-snelweg. We kregen nog uitzicht op het Kloosterbos, maar betraden het bos zelf niet. Onder de A79 door werd Houthem bereikt en doorkruist. In Geulhem bij de Geulhemmer watermolen staken we de Geul over. De finish lag rond 13:50 uur. Het was een mooie maar warme dag geworden met een maximum temperatuur van 29 graden geworden. Het IVV-nummer was 10907.
naar de top van deze pagina

Henri Floornaar de top van deze pagina